Złośliwa tkanka tłuszczowa

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Vincent pisze:
fantom pisze:
Klimo pisze:zbędna tkanka tłuszczowa znacznie pogarsza kondycję, bo organizm potrzebuje znacznie więcej tlenu by dotlenić wszystkie komórki, również te z tłuszczem, wydolność tlenowa to właśnie "kondycja", wiec im mniej tłuszczu, tym bardziej można zmęczyć organizm, bo dotlenia tylko mięśnie
Dotlenic komorki z tluszczem ? Pierwszy raz o tym slysze...
Innymi słowy Twoim zdaniem tkanka tłuszczowa nie potrzebuje tlenu i nie musi być ukrwiona?
A do czego ? Tkanka tluszczowa to adipocyty ktore same w sobie sa 100% tluszczem. Czy tluszcz potrzebuje tlenu do czegokolwiek ? Podaj mi dowody naukowe to uwierze.
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Vincent pisze: Dotlenic komorki z tluszczem ? Pierwszy raz o tym slysze...
Po co tlen w komurce? Zeby przezyc. Komurka tluszczowa jak kazda komurka potrzebuje tlen i nie jest 100% tluszczem, jest tylko nosnikiem tluszczu.

Poczytaj troche jak pracoje komurka.

Pozd.
Rolli
alinka604
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Im niższa tkanka tłuszczowa tym lepiej. Zbyt wysokie jej stężenie w organizmie nie wróży niczego dobrego.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

alinka604 pisze:Im niższa tkanka tłuszczowa tym lepiej. Zbyt wysokie jej stężenie w organizmie nie wróży niczego dobrego.
Idealna ilość dla sportowca to 10%
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tkanka tłuszczowa nie jest złośliwa, tylko leptyna i jej siostra insulina, resztę poczytaj sobie w necie albo na forum...

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

[quote="F@E"]Tkanka tłuszczowa nie jest złośliwa, tylko leptyna i jej siostra insulina, resztę poczytaj sobie w necie albo na forum...
coś się ostatnio mocno zgadzamy
:oczko:
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ