stoper sygnalizujący zadane odcinki czasowe

etk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Szukam stopera lub zegarka, który sygnalizowałby dźwiękiem zadane odcinki czasowe. Myślę o możliwości ustawienia np. takiej kombinacji: sygnał - 5 min. odstępu - sygnał - 1 min. odstępu - sygnał; cały ten cykl odtwarzany w pętli.
Mam prosty pulsometr (Polar FT2), najchętniej więc kupiłbym sam stoper.

Czytałem dostępne na forum wątki, nie jestem jednak pewien czy polecane tu proste rozwiązania - Kalenji czy podstawowe modele z rodziny Timex IRONMAN mają taką funkcję?
Pozdrawiam
PKO
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Timex Ironman T5E231 posiada taką funkcję, że chyba można ustawić 7 różnych odcinków czasowych i jeszcze to zapętlić,
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
Roberto Celinho
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jeżeli bieganie z telefonem komórkowym jest dla Ciebie znośne, to nie musisz inwestować w nowy zegarek. Wystarczy wgrać odpowiednią aplikację. Np. RunCalc posiada taką możliwość. W opcji Interwały ustawiasz czasy interwału i przerwy, włączasz stoper, a komórka sygnalizuje dwoma różnymi sygnałami, kiedy masz skończyć interwał, a kiedy zacząć kolejny. Konfiguracja jest opisana w sekcji Interwały w dokumentacji.
etk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@meszka
Dziękuję! Doczytałem, że ta opcja nazywa się „timer interwałowy”. Przytaczam termin bo a nuż komuś się przyda.

@Roberto Celinho
Dziękuję za wskazówkę; póki co jednak wolę biegać bez komórki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ