Garmin => Runkeeper
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zaimportowałem trasę biegu z Garmina 610 do serwisu Runkeeper.com. Długość trasy w Garminie 10.00 km, po imporcie w Runkeeper 11km. Spotkaliście z się czymś takim, skąd to może wynikać?
-
- Wyga
Mi runkeeper zawsze skraca trasy. Też zastanawiałem się z czego to wynika. Może runkeeper zamiast pobierać odległości bezpośrednio z zegarka sam sobie oblicza długość trasy z mapy? Nie wiem, ale wkurzające to jest.
-
- Zaprawiony W Bojach
mi właśnie wydłużyłcza7rna pisze:Mi runkeeper zawsze skraca trasy. Też zastanawiałem się z czego to wynika. Może runkeeper zamiast pobierać odległości bezpośrednio z zegarka sam sobie oblicza długość trasy z mapy? Nie wiem, ale wkurzające to jest.

-
- Zaprawiony W Bojach
OK, znalazłem przyczynę. Zegarek zgubił kilka razy sygnał GPS, w sumie na dystansie właśnie tego kilometra.
Różnicę widać w "pace" i "moving pace", jednak trochę dziwne, że do "distance" w żaden sposób nie doliczył tych kawałków, ewentualnie mógłby podawać analogicznie dwa parametry "distance".
Z nieco innej beczki: mam problem z synchronizacją profilu między zegarkiem,a Training Center. W żaden sposób nie chcą mi się zsynchronizować strefy tętna.
Przy kierunku software=>zegarek kompletnie nic się nie synchronizuje, po teoretycznym odebraniu danych cały czas program pokazuje, że profile są rozbieżne.
Przy kierunku zegarek=>software przenoszą się wszystkie dane (HRmax, waga,...) oprócz właśnie stref tętna, mimo tego program pokazuje, że profile są zgodne
Eksport profilu (ze strefami) z Garmin Connect - bez problemu, o ile zdefiniuje 5 stref (też nieco dziwne, wolałbym zdefiniować 3, co jest możliwe w Garmin Connect, a niemożliwe w zegarku).
Używam Garmina 610 (firmware 2.7) i najnowszej wersji Training Center na Mac OS Lion.
Różnicę widać w "pace" i "moving pace", jednak trochę dziwne, że do "distance" w żaden sposób nie doliczył tych kawałków, ewentualnie mógłby podawać analogicznie dwa parametry "distance".
Z nieco innej beczki: mam problem z synchronizacją profilu między zegarkiem,a Training Center. W żaden sposób nie chcą mi się zsynchronizować strefy tętna.
Przy kierunku software=>zegarek kompletnie nic się nie synchronizuje, po teoretycznym odebraniu danych cały czas program pokazuje, że profile są rozbieżne.
Przy kierunku zegarek=>software przenoszą się wszystkie dane (HRmax, waga,...) oprócz właśnie stref tętna, mimo tego program pokazuje, że profile są zgodne

Eksport profilu (ze strefami) z Garmin Connect - bez problemu, o ile zdefiniuje 5 stref (też nieco dziwne, wolałbym zdefiniować 3, co jest możliwe w Garmin Connect, a niemożliwe w zegarku).
Używam Garmina 610 (firmware 2.7) i najnowszej wersji Training Center na Mac OS Lion.
-
- Rozgrzewający Się
Mam ten sam problem. Po zgraniu danych tempo na 1km w RK jest np:5:15 a na runlog 5:00. Różnice są także w całkowitym dystansie. Runlog podaje chyba dane bez obróbki a rk coś oblicza?
-
- Zaprawiony W Bojach
zegarki i aplikacje używają różnych algorytmów do obliczania przebytej odległości na podstawie tych samych danych z GPS.