Pulsometr Crane Sport MD 15151

luki2011
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W ostatnich tygodniach dość często na aukcjach internetowych można napotkać wyprzedaże pulsometrów Crane Sport. Postanowiłem, więc zakupić sobie taki gadżet i przy okazji podzielić się swoją opinią na jego temat.

Obrazek

- nazwa - Crane Sport MD 15151
- max liczba międzyczasów - 51
- liczba przechowywanych treningów - 1
- przełączanie widoków zegarka w czasie treningów - dobre
- interwały - kontrolowane czasem lub tętnem + możliwość odpoczynku
- wielkość cyfr - dobra
- podświetlanie - jest
- nadajnik - nie za duży, wygodny
- dokładność wskazań - dobra
- kodowany sygnał - nie
- limity tętna - ustawiane automatycznie lub manualnie; sygnalizowane dźwiękowo przekraczanie limitów tętna
- funkcje specjalne - prezentacja maxymalnego i średniego tętna przy pomocy wykresu
- cena - dość atrakcyjna jak za taki pulsometr

więcej przemyśleń można znaleźć na moim blogu
PKO
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W tej cenie zegarek z możliwością ustawienia interwałów to coś nowego na rynku. :lalala:
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
aktywny12
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Osatnio kupiłem sobie ten pulsometr, raczej ze względu na międzyczasy i interwały, bo dotąd biegałem bez żadnego zegraka, ale pomyślałem że jak już ma funkję mierzenia pulsu to wypróbuję to, wziąłem pulsometr na boisko żeby przetestować podczas gry w piłkę, ustawiłem granice na 40-220, aby nic mi nie "pykało" podczas biegania, 2 minuty gry a tu "pyk, pyk..." , patrzę na ekaran a tu 236 !!!, nie wiem co może być nie tak, puls spoczynkoway ustawiłem na 60, uzupełniłem swoją wagę, wzrost i wiek, nie było chyba tam tylko ustawienia tętna maksymalnego i to mnie dziwi, możecie mi coś poradzić ?
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Takie jednorazowe wybryki to i w drogich Garminach i Polarach się zdarzają, jest wiele na forum spekulacji na temat przyczyn tego zjawiska, szkoda czasu na wymienianie wszystkich. Jeśli to się nie powtarza nagminnie to bym się nie przejmował.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A czy testowałeś może ten pulsometr w połączeniu z telefonem komórkowym? Ja biegam własnie z telefonem (muzyka+endomondo) i szukam teraz jakiegoś neidrogiego pulsometru tylko zastanawiam się czy niekodowany nie będzie głupiał przy komórce.

Jeśli to możliwe to prosiłbym o odpowiedź.
Dzięki
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
lukaskl123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

wlasnie koledzy pomozcie bo tez chce kupic ten pulsometr tylko nie wiem czy on bedzie mi głupiał jak bedzie w dalekim poblizu jakies urzadzenie elektryczne?Bo niestety kodowanego sygnalu nie ma ale nie ma co oczekiwac .Cena robi swoje;p
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No właśnie, czy ten pulsometr http://allegro.pl/zegarek-pulsometr-cra ... 65541.html z tych najtańszych to najlepszy nie będzie? I czy gps, ogólnie komórka nie wprowadza zakłóceń w działaniu pulsometru.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ