Witam. Od dwóch dni znowu biegam, wróciłem po przerwie, spowodowanej przez letnia alergie... Niestety moje zeszłosezonowe buty już się rozlatują i czas najwyższy zainwestować w nowe. Uwielbiam biegać po asfalcie... wiem że nie jest to najlepsze dla stawów i mięśni, dlatego też poszukuje butów specialnie do tego stworzonych. Ostanie buty jakie miałem były firmy Kalenji, kupiłem je za około 120 zł. Musze przyznać ze dobrze się biegało, ale biegam teraz więcej i dłużej, wiec buty powinny być lepsze. Finanse oczywiście nie pozwalają na zakupy z najwyżych półek , tym bardziej że biegam dla czystej przyjemności, także, szczerze i uczciwie - im taniej, tym lepiej.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.
P.S. przy okazji szukam też jakiegoś metromierza/krokomierza, coś prostego na wzór zegarka, bez setek bajerów i ledowych wyświetlaczy, chce po prostu wiedzieć dokładnie ile przebiegłem.
Buty do biegania po asfalcie
- watchu
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Tobie też polecę Joma Marathon 4000 ewentualnie 3000. Są tanie i miękkie. Na asfalt super. Nie posiadają systemów - dla stopy neutralnej. Powiem Ci, że szkodliwość asfaltu zależy od techniki biegania. Przy odpowiedniej możesz biegać i po stali bez efektów ubocznych. Tylko cicho bo to kontrowersyjna teoria jestFWA pisze:Witam. Od dwóch dni znowu biegam, wróciłem po przerwie, spowodowanej przez letnia alergie... Niestety moje zeszłosezonowe buty już się rozlatują i czas najwyższy zainwestować w nowe. Uwielbiam biegać po asfalcie... wiem że nie jest to najlepsze dla stawów i mięśni, dlatego też poszukuje butów specialnie do tego stworzonych. Ostanie buty jakie miałem były firmy Kalenji, kupiłem je za około 120 zł. Musze przyznać ze dobrze się biegało, ale biegam teraz więcej i dłużej, wiec buty powinny być lepsze. Finanse oczywiście nie pozwalają na zakupy z najwyżych półek , tym bardziej że biegam dla czystej przyjemności, także, szczerze i uczciwie - im taniej, tym lepiej.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.
P.S. przy okazji szukam też jakiegoś metromierza/krokomierza, coś prostego na wzór zegarka, bez setek bajerów i ledowych wyświetlaczy, chce po prostu wiedzieć dokładnie ile przebiegłem.

Jeśli posiadasz telefon z GPS to pomyśl o aplikacjach typu Endomondo etc. Krokomierz czy akcelerometr średnio dobrze mierzy trasę. Zwłaszcza jak biegasz różnym tempem.