Buty Asics Kayano 18

Bartek2012
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Biegam rekreacyjnie od ok 9 miesięcy po 2-3 razy w tygodniu po ok 40-50 minut. Do tej pory biegałem w butach Nike MaxRuneLite+, ale postanowiłem zmienić na lepszy model. W sklepie zbadali mi stopy i w związku z moim płaskostopiem na prawej stopie dobrali mi buty Asics Kayano 18. Dzisiaj biegałem w nich 1 raz i po ok 20 minutach zaczęło mnie kłuć pośrodku wewnętrznej krawędzi prawej stopy. Po przebiegnięciu całego dystansu i powrocie do domu okazało się że mam pęchęrz o wymiarach ok 2cm x 1,5cm. W związku z tym proszę was o poradę:
- czy buty są źle dopasowane i powinienem je wymienić
- czy może to normalne przy zmianie butów z "normalnych" na te dla osób z płaskostopiem z czasem ta dolegliwość minie
PKO
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mialem tak samo w tych butach. mam nadwage i lekkie plaskostopie. po zmianie na asics gel nimbus problem ustapil.
Obrazek
Bartek2012
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za info
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To normalne ze przy zmianie butow moga na poczatku pojawic sie pewne objawy ktory jednak powinny po kilku biegach ustapic. Jesli tak nie jest to cos jest nie tak.
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mi nie ustepowaly. wydaje mi sie ze stopa leciala mi do srodka a but chcial mi ta stope utrzymac w "prawidlowej" pozycji. biegalem z kayano moze 7 treningow.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ