Ból łydki.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Karo0o
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Jako ze to moj pierwszy post chciałem sie ze wszystkimi przywitac. Teraz wracajac do problemu. Mój problem polega na bolu jednej lydki (lewej). Zaczolem biegac jakies 2/3 tygodnie temu i biegam w odstempie 2/3 dni. Kilka ostatnich treningow to 50 min begania non stop i zrobienie 9 km. Z kazdym treningiem lydka boli mnie bardziej i co ciekawe tylko jedna. Probowalem cwiczenia rozciagajace i przed i po treningu ale nic nie pomoglo. Oprocz biegania chodze na treningi boksu 3 razy w tygodniu. Moj wzrost 177 cm, waga 73 kg, wiek 17 lat. Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
PKO
rufuz

Nieprzeczytany post

Karo0o pisze:Witam.
Jako ze to moj pierwszy post chciałem sie ze wszystkimi przywitac. Teraz wracajac do problemu. Mój problem polega na bolu jednej lydki (lewej). Zaczolem biegac jakies 2/3 tygodnie temu i biegam w odstempie 2/3 dni. Kilka ostatnich treningow to 50 min begania non stop i zrobienie 9 km. Z kazdym treningiem lydka boli mnie bardziej i co ciekawe tylko jedna. Probowalem cwiczenia rozciagajace i przed i po treningu ale nic nie pomoglo. Oprocz biegania chodze na treningi boksu 3 razy w tygodniu. Moj wzrost 177 cm, waga 73 kg, wiek 17 lat. Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
Zaczolem = Zacząłem :ble:
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Karo0o pisze:odstempie Z kazdym treningiem lydka boli mnie bardziej i co ciekawe tylko jedna.
Jak boli coraz bardziej, to po co dalej biegasz? Odpuść, smaruj, schładzaj i spróbuj za tydzień zacząć spokojniej, a rozciągać się po treningu.
Poza tym, kontuzje nie chodzą parami, to że masz dwie nogi czy dwie ręce, nie znaczy, że przy kontuzji jednej, druga będzie jej towarzyszyła :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ