Suplement na stawy - wchłanianie

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

rozrostu juz u ciebie nie ma, możesz brać dla mnie w tym wieku to bezcelowe
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
PKO
hyzop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Rozrost, to tylko mały element, choć oprócz nerwowych, wszystkie komórki ciągle się odbudowują i regenerują z wiekiem ten proces jest jedynie wolniejszy, w suplementach ogólnie dostępnych chodzi o zapobieganiu i likwidowaniu ognisk zapalnych i stanów bólowych oraz polepszeniu jakości mazi między stawowej.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maciej Banasiewicz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie.

W celu zadbania o kondycję swoich stawów, polecam zapoznanie się z suplementem diety Stavin® który jako jedyny preparat na polskim rynku łączy w swoim składzie siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny, kwas hialuronowy oraz witaminę C.
Ponadto, unikalna postać preparatu - syrop - sprawia, że jest on łatwy w przyjmowaniu, wchłania się szybciej od preparatów w kapsułkach czy tabletkach i nie naraża substancji czynnych na szkodliwe działanie soków trawiennych.

Jeżeli macie Państwo pytania dotyczące tego preparatu, proszę śmiało pisać - na wszystkie chętnie odpowiem.

Pozdrawiam, Maciej Banasiewicz
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Maciej Banasiewicz pisze:Witam serdecznie.

W celu zadbania o kondycję swoich stawów, polecam zapoznanie się z suplementem diety Stavin® który jako jedyny preparat na polskim rynku łączy w swoim składzie siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny, kwas hialuronowy oraz witaminę C.
Ponadto, unikalna postać preparatu - syrop - sprawia, że jest on łatwy w przyjmowaniu, wchłania się szybciej od preparatów w kapsułkach czy tabletkach i nie naraża substancji czynnych na szkodliwe działanie soków trawiennych.

Jeżeli macie Państwo pytania dotyczące tego preparatu, proszę śmiało pisać - na wszystkie chętnie odpowiem.

F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

który jako jedyny preparat na polskim rynku łączy w swoim składzie siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny, kwas hialuronowy oraz witaminę C.

eRzecznik suplementu Stavin® Syrop
taa :)
oskee
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maciej Banasiewicz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam ponownie.

Glukozamina zawarta w syropie jest najprawdopodobniej odpowiedzialna za wspomaganie odbudowy chrząstki szklistej w stawach. Zdania naukowców są jak wiadomo podzielone, jednak lekarze praktycy i sami pacjenci wypowiadają się niezwykle pozytywnie o roli tego związku.

Chondroityna odpowiedzialna jest za wspomaganie odbudowy struktury stawu, jego tkanki chrzęstnej. Ten glikozaminoglikan jest dość dobrze zbadany i jego rola w budowie i wspomaganiu odbudowy stawu jest dość dobrze udokumentowana.

Kwas hialuronowy odgrywa ogromną rolę w budowie wielu tkanek, w szczególności buduje tkankę łączną. Jest elementem strukturalnym stawów. występuje także w płynie stawowym, gdzie poprzez wiązanie cząsteczek wody, umożliwia tworzenie substancji niezwykle śliskiej, gwarantującej odpowiednie funkcjonowanie stawów.

Witamina C (przeciwutleniacz) zwiększa możliwość dezaktywacji wolnych rodników, niszczących chrząstkę stawową.

Ogólnie ujmując, Syrop Stavin ® ma korzystny wpływ na strukturę tkanki stawowej i wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu chrzęstno- stawowego.

Odnośnie wchłaniania:

kapsułka czy tabletka musi ulec rozpadowi w żołądku (czasem trwa to nawet kilkadziesiąt minut) i substancje czynne w niej zawarte narażone są na działanie soków trawiennych.

Ponieważ syrop Stavin® zawiera frakcję rozpuszczoną w wodzie, substancje czynne są szybciej transportowane do dalszych części przewodu pokarmowego, gdzie ulegają absorpcji (syrop nie zalega w żołądku tak długo jak tabletka czy kapsułka)

Mam nadzieję, że udało mi się rozwiać Pańskie wątpliwości.

Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Napisał Pan to co teoretycznie wiadomo, a praktycznie jakoś nie działa :)
Jadłem podobne preparaty wiele lat i dopiero zastosowanie kolagenu przyniosło zadawalające efekty.

Z tego co zauważyłem na tym forum to nie jestem odosobniony w moich obserwacjach. :)
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie ma co sie oszukiwać. Żaden z dostępnych na rynku suplementów nie zregeneruje uszkodzonych stawów.ŻADEN!
Jedynie co regeneruje to zabieg chirurgiczny polegający na wszczepieniu komórek macierzystych (ostatni przykład to Justyna Kowalczyk)
Często ból stawów świadczy o pojawieniu się stanu zapalnego i tu możemy sobie pomóc łykając suple. Ja polecam: Cissus +Metylsulfonylmetan (MSM)+kolagen i glukozamina. Pomoże na 100%! Wiem , bo sam kilka razy w życiu musiałem ratować staw kolanowy. Zawsze pomagało
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Te regułki mnie rozśmieszają, pierdolony marketing :) ups ^_^
laborant
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tak jak napisal Apaczo ŻADEN srodek nie zregeneruje nam w znaczacym stopniu juz zniszczonych stawow ale moze zatrzymac ewentualny dalszy postepujacy ubytek. Formy syropow ogolnie sa lepiej przyswajalne przez organizm, nie musza byc tak rozkladane jak np tabletki i odrazu wchlaniaja sie.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja bym stawiał na biodostępność i stężenie poszczególnych związków w preparacie złożonym , niż jego formę. Czy to forma płynna , czy proszek to jeden grom!
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
laborant
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiesz, teraz normy wytyczaja jakie moga byc stezenia danych zwiazkow w preparacie. Te sa mocno przestrzegane. Teraz przeczytalem, ze akurat ten produkt ma maxymalne dozwolone dawki.
A co masz na mysli piszac biodostepnosc?
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Te normy to są teraz dla myszy laboratoryjnych a nie dla ludzi którzy maja problemy ze stawami. Dlatego ja nie kupuję preparatów złożonych tylko osobno każdy komponent i sam je miksuję.
Inna sprawa to przyswajalność. Taki preparat nie może szybko wchłaniać sie do krwiobiegu bo jeśli tak jest to receptory go nie wychwycą i 90% ląduje w kibelku razem z siczkami. Szybko to może działać preparat ratujący życie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ