BUTY DLA SUPINATORÓW
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam!
Jestem mocnym supinatorem. Szukam butów w przedziale do 200 zł (na początek mojej kariery biegacza). Znalazłem buty Puma Axis- odpowiadające wcześniejszym wymaganiom. Co o nich myślicie? Może macie jakieś inne propozycje?
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam
Jestem mocnym supinatorem. Szukam butów w przedziale do 200 zł (na początek mojej kariery biegacza). Znalazłem buty Puma Axis- odpowiadające wcześniejszym wymaganiom. Co o nich myślicie? Może macie jakieś inne propozycje?
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Elementarny but Puma, tzn amortyzacja piankowa. Przy Twojej wadze zbijesz piankę i po amortyzacji. To buty należące do segmentu tych najtańszych zatem nie ma co wymagać Bóg wie czegodope pisze:Ok, dzięki. Mimo wszystko chciałbym jeszcze poznać twoją opinię o Pumach Axis.

-
- Rozgrzewający Się
Co by nie powielać tematu - moje pierwsze prawdziwe buty do biegania zakończyły swój żywot. Chciałbym kupić trochę lepsze obuwie i jestem gotów wyłożyć ~350 zł. Jak kolega powyżej jestem mocnym supinatorem i chyba odbija się to trochę na moim zdrowiu (ból w kolanach podczas biegania po asfalcie). Normalnie biegam po lesie, aczkolwiek nie przebijam się przez haszcze, tylko biegnę ścieżką
. Moja waga - 72 kg. Zastanawiałem się czy by nie kupić butów z mniejszą amortyzacją, które niejako zniechęcają do odbijania się z pięty (co dość często mi się zdarza) ponieważ podczas biegu ze śródstopia moje kolana czują się dużo lepiej.

- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Co do zmiany techniki biegu - to Twoja indywidualna sprawa. Co do butów z amortyzacją - polecam Asics Nimbus 

-
- Rozgrzewający Się
Dzięki, ale z tego co widzę to nie dostanę tych butów za mniej niż 400 zł, a to i tak na wyprzedaży gdzie nie ma już mojego numeru. W sklepie kosztują ponad 500 zł. To jednak nie na moją kieszeń.
- maciek75
- Stary Wyga
Warto czasami poczekać, poobserwować aukcję lub wyprzedaże, ja udałem się do Decathlonu gdzie dokładnie obejrzałem i przymierzyłem buty w zakresie zainteresowania no i polowałem na okazję, udało mi się kupić na Allegro Asics Gel Cumulus 12 w dokładnie takim rozmiarze jak szukałem, powystawowe za 156 zł z przesyłką, cena rynkowa około 450 zł, buciki sprawują się świetnie, to model dla stopy neutral/supinator.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Dokładnie
Ja wyhaczyłem Nimbusy w Decathlonie za 225 zł