ok?
Zdaje sobie sprawe ze kler nie ma nic wspolnego z bogiem ale to nienajlepsze miejsce do takich dyskusjiDeeL pisze: Zakładam uprzejmie, że tylko z niezorientowania mieszasz "brednie o cudach,zmartwychwstaniach itp" z "kolesiem w sukience".
jak juz nie mozesz biegacDeeL pisze:kiedy zaczyna się schyłek życia?
A jak spotyka sie kogos o 2 lub 3 w nocy to jak powiedzieć na powitanie "dobranoc" czy "dobry wieczór"? "Dobranoc" to nie chyba bo utarło sie że to na pożegnanie i tak się nawet mowi wieczorem jak się z kimś żegnamy, mimo że to wieczór dopiero... echh te stereotypy...Sportowiec_78 pisze:...gdy nie wiadomo czy mówić jeszcze „dzień dobry” czy już „dobry wieczór”.
U mnie na wsi tak jest. Codziennie o 6 rano bije dzwon na kościelnej wieży. Bije bo 6 rano, kiedy niektórzy jeszcze smacznie śpią, ale jak zabije to trzeba wstać bo obudzi. Bije, mimo że nie nawołuje na mszę bo albo mszy nie ma a jak jest jakaś to babcie które chadzają wiedzą, że jest taka msza - to trzeba je dzwonem nawoływać (?). Co z ludźmi, którzy przeprowadzili się na wieś z miasta, którzy są na dodatek nie wierzący i nie interesuje ich to czy jest jakaś msza czy nie (?). To ewidentnie zakłócanie mojego prywatnego spokoju, do którego mam trochę prawa jeszcze o 6 rano...Sportowiec_78 pisze:Ja ostatnio miałem mocne rozkminienie na temat głośników przy kościelnych czy jest to naruszanie prywatności pobliskich domów czy może narzucanie woli? Czy można zgłosić takie rzeczy za zakłócanie spokoju? Bardzo mnie to zastanowiło:)
Jak nie biegam z muzyka to myśle podobnieRyszard N. pisze:Ostatnio biegając myślałem,...
- na początku, że boli,
- trochę dalej, że już mniej,
- po 10 km (wczoraj), że już nie boli,
- po dalszych 5 km, że ponownie zaczyna boleć,
Myślę, że ta Pani z kijami źle ich używa,
Ale tak szybko wypadły, czy postanowiłeś za pomocą maszynki zmienić image?herson pisze:dziwne, bo wtedy jeszcze miałem włosy![]()
szok to był dla mojej córki, która wróciła z weekendu z dziadkami i zobaczyła tatusia z łysą głową