Pytanie o buty

andr_w
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Planuje kupić takie buty.

http://1but.pl/Nike-DART_9-443865002-25992

Planuje biegać tymczasem na dystansie 5-10km, po podłożu utwardzonym piasku lub płyty. Co myślicie o tych butach dla początkującego? Moze ktoś je miał i napisze jakieś opinie ? :)
PKO
andr_w
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nikt nie zna tych butów ? :)
andr_w
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzisiaj mierzyłem te buty w sklepie. Wszystko ok. Pasują mi, cena też dobra.
Ale mam pytanie czy jeżeli mam tendencję do bardziej ścierania zewnętrznej strony pięty to nie będzie przeszkadzało w tych butach ? Bo te buty mają właśnie trochę przycięte te zewnętrzne strony jak widać na poniższym zdjęciu.

Obrazek

Podczas przymierzania nie czułem żadnego dyskomfortu z tego powodu, stabilnie stałem na podłodze. Tylko pytanie czy w przyszłości to nie będzie przeszkadzało...
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Każdy normalnie zbudowany człowiek ma tendencję do bardziej ścierania zewnętrznej strony pięty .... gdy biega lądując na pięcie. Lepiej kup mniej amortyzowane buty i zacznij biegać dobrze technicznie, czyli lądując na śródstopiu.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie polecam tych butów, są tyle samo warte co trzewiki a 60zł. A przykładowo Joma Titanium (de facto tańsza) bije je na łeb na szyje... ;) Pseudo biegowe laczki.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kto może biegać w startówkach maratony,bez szkody fizycznej?.Przy założeniu że gość ma na koncie kilkanaście maratonów i półmaratonów( nie mówię o sobie) jest lekki,ma raptem 74kg wagi(skóra i kości) czy to musi być bardzo szybki biegacz do takich butów?
andr_w
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeszcze wyczytałem w poprzednich wątkach że KALENJI Ekiden 50 sa też bardzo dobre. Co powiecie na ten temat ? A moze coś jeszcze polecicie ;)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ile ważysz, ile masz lat, ile chcesz wydać?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
andr_w
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

24lat, 94kg tymczasem do 150zł bo to pierwsze buty
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mariod pisze:Kto może biegać w startówkach maratony,bez szkody fizycznej?.Przy założeniu że gość ma na koncie kilkanaście maratonów i półmaratonów( nie mówię o sobie) jest lekki,ma raptem 74kg wagi(skóra i kości) czy to musi być bardzo szybki biegacz do takich butów?
Nie wiem czy tu szybkość będzie odgrywać aż tak dużą rolę (choć przełoży się na czas wysiłku). Chyba bardziej jaką się ma technikę biegu i do jakich butów jest się na codzień przyzwyczajonym. Startówka też startówce nierówna.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

najlepiej byłoby przymierzyć i zobaczyć czy są wygodne. ważysz trochę dużo, ścieranie pięty może oznaczać, że lądujesz na pięcie - w połączeniu z wagą może to skutkować kontuzjami.

na początek zarówno Kalenji jak i Jomy będą odpowiednie, jeżeli masz możliwośc przejdź się na zajęcia biegam bo lubię w okolicy, niech trener cię zobaczy i podpowie jak można zadbać o zdrowie i technikę biegu.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ