Szukam grupy lub użytkowników na Endomondo

wirus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Friend pisze:
wirus pisze:Więc może i ja dołączę :) a co do telefonów z GPS to testowałem chyba wszystkie bo od zawsze biegam z aplikacją do rejestrowania tras więc przy zmianie telefonu jakość gpsu był dla mnie ważnym aspektem.Jeden z najdokładniejszych z jakim miałem okazje biegać to Motorola milestone a jeden z najgorszych to iPhone 3gs model 8gb ale kiedyś miałem 16gb i działał okej i gdzieś przeczytałem że są modele z wadliwym układem gps więc coś w tym jest! nie zbyt dokładny był też samsung galaxy S ale po przejściu na soft 2.2 wszystko samsung naprawił.

Telefon zawsze trzymam w kieszeni od kurtki i nigdy nie ma problemu z pomiarem :)
Witam, widać że masz doswiadczenie z telefonami.
Jak wytrzymuje bateria motoroli ?
Czy podczas biegu sluchasz z niej radia czy mp3 ?
Biegales z Nokia E52 ?
Motka max 2 dni przy słuchaniu muzyki podczas biegu przez godzinę itd...
E52 raz biegałem z aplikacją smartrunner porażka totalna ... mierzył jak chciał itd... ale nie wiem czy to nie wina aplikacji.
PKO
przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A używał ktoś Tracker Booster? Kiedyś miałem, ale aktualizowałem firmware i zapomniałem potem zainstalować. Dzisiaj idę pobiegać górki tak więc raczej nie przetestuję. ja telefon wrzucam w kieszeń od dresu i nie wiem jaki to ma wpływ na pomiar. W przyszłym tygodniu postaram się przetestować. Telefon jaki mam to kiepski LG GT540.
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

Friend pisze: Biegales z Nokia E52 ?
Ja biegam z E52. Odbiornik GPS nie jest najlepszy. Co prawda w większości biegam między wysokimi budynkami i wtedy w najlepszym przypadku dokładność jest kilkumetrowa, a czasem totalnie się gubi np na kilkaset metrów i wtedy Endomondo liczy drogę dla prostej między znanymi punktami.
Na jesieni zeszłego roku całkiem przestałem go używać, bo zupełnie nie mógł znaleźć sygnału, teraz jest jakby lepiej, ale dokładność średnia. Co prawda noszę go w kieszeni.
Sprawdzałem w Tatrach na otwartej przestrzeni odbiornik i jest o niebo lepiej. :)
doggy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej,
To ja może swoje 3 grosze:
Sprzęt: N95
Komórka zawsze w kieszonce na piersi.

Jak to się sprawdza ??
wg mnie całkiem nieźle:
http://www.endomondo.com/workouts/oly4r_vZu2M
http://www.endomondo.com/workouts/pif4ZZDF-SU

Ja jestem całkiem zadowolony nie oczekuję, że trasa będzie rejestrowana z dokładnością do 2-3 metrów.
Telefonem nie manipuluję w czasie biegu - widzę go na początku i na końcu biegu :nienie:

pozdrawiam endomondowiczów
Zbynek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam Nokię 6220 Classic. Szału z dokładnością nie ma. Mam ją w futerale na ramieniu.

Czasem na ulicy, gdzie z jednej strony wolne, a z drugiej 10 m dalej rząd domków, pokazuje mi że biegnę jak biegnę, a czasem 5 m obok.

To, że ścina zakręty, czy że nie lliczy z 40m jak zawracam na tej samej drodze to się przyzwyczaiłem :hejhej:
W lesie jest tragedia. Biegnę niby 10 m obok z nagłymi uskokami w bok. Czy nawet jeśli w jedną stronę pokazuje OK, to powrót nigdy nie jest bliższy niż 5-10 m obok. Albo odwrotnie. Raz to nawet niepostrzeżenie zrobiłem skok (i powrót) nad... Zatokę Gwinejską :hejhej: Wot, tiechnika.

Wysokość to już w ogóle jest do kitu. Biegnę plażą i najniższa odnotowana wysokość to 23m. A powinna 1-2.
Awatar użytkownika
michelin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53:05

Nieprzeczytany post

Witam,
Biegam już z tą aplikacją jakiś czas i ostatnio zaczęła mi gubić sygnał;/ Też tak macie? Dzieje się tak na najnowszej wersji. wcześniej nie miałem tego problemu. Biegam w Krakowie głównie wokół Błoń.

Z dokładnością jest różnie. Kółko wokół błoń liczy mi 3,65 - 3,67 a jest chyba w rzeczywistości około 3,5km. Używam gps zamontowanego w Xperii x8. Podczas biegu mam ją w kieszeni spodenek. Muszę sobie kupić to ustrojstwo na ramię bo przeczytałem tutaj że znacznie lepiej wtedy z dokładnością :))
Tasma
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Friend pisze:
wirus pisze: Biegales z Nokia E52 ?

Ja biegam z E52, Endo działa całkiem sprawnie. Ma problem jedynie przy włączeniu, bo przez chwile łapie sygnał, trwa to około minuty,ale myśle,że tyle spokojnym tempem można przejść. Nie gubi mi sygnału, działa dobrze, odległości mierzy idealnie. Tyle,że ja nie biegam między wysokimi budynkami a raczej drogami,więc systemowi jest pewnie łatwiej obliczyć trasę. Z Endo jestem zadowolony,ale irytuje mnie to,że komórka jest ciężka i jednak wolałbym pulsometr z gps w postaci zegarka. Opaska na ramie mi się nie sprawdza,bo kiedy przesiąknie potem, komórka się wyłącza. I wtedy mam 2 treningi zamiast jednego :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Witam, zakupiłem opaskę CP-402 i czekam na przesyłkę.
Jak tylko otrzymam sprawdzę podczas treningów biegowych.

PS
Wczoraj kupiłem Nokie E52 i czekam na kuriera.
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ