Buty damskie i męskie do ćwiczenia / wzmocnienia mięśni stóp

Buńczuczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Opinie w różnych tematach są bardzo skrajne i nie ma żadnego porównania butów typowo naturalistycznych w praktyce, dlatego napisałem ten temat.

Poszukuję 2 par butów, dla siebie (46 - 30cm) i mojej dziewczyny (38 - 26cm), dzięki którym będziemy mogli ćwiczyć i wzmacniać mięśnie stopy już samym chodzeniem w nich. Zaznaczam, że fajnie by było jakbyśmy oboje mieli ten sam model buta - od choćby dla kaprysu w związku ;) .
W tygodniu mamy 6 godzin treningu tańca towarzyskiego (ciągłe unoszenie i opadanie). Dodatkowo ja uprawiam boks tajski który wymaga abym niemalże cały czas poruszał się na przedniej części stopy (sprężystość).
Ostatnio z przetrenowania nabawiłem się kontuzji stopy przez którą na trzy tygodnie musiałem zapomnieć o tańcu i boksie.

Na kiedy: na już
Cena: do 330 PLN / para
Rozmiar: 38 i 46

Normalnie kupiłbym 2 pary Nike Free Run +2 bo są ładne, fajne i mega super ale jak na złość nigdzie tego nie mogę dorwać. Teraz wchodzą jakieś nowe Nike Free Run jednak one już są zdecydowanie poza budżetem. Proszę o komentarze, potrzebujemy butów na już.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

będziecie chodzili w butach do bieganie?

to mają być do biegania czy do chodzenia, czy jedna para do wszystkiego?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Buńczuczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Najbardziej to byśmy chcieli Nike Free Run +2 które "nadają się do biegania jak i codziennego chodzenia" - jednak tak jak wspominałem, zdobyć ich nie lada.

Owszem, aktualnie mają to być buty nadające się i do biegania i do codziennego chodzenia (dla niej).

Osobiście do biegania mam Nike Pegasus GTX i w niedalekiej przyszłości dojdą Asics'y GT.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może Merrell kolekcja Barefoot? Zdaje się, że część modeli dostępna w Polsce.

Fajne buty "naturalne" nie sportowe ma Vivo barefoot, ale nie mają dystybutora w Polsce.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A może coś takiego?
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
bartek.p
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45m
Życiówka w maratonie: 3h50m

Nieprzeczytany post

Buńczuczny pisze:Witam!
Opinie w różnych tematach są bardzo skrajne i nie ma żadnego porównania butów typowo naturalistycznych w praktyce, dlatego napisałem ten temat.

Poszukuję 2 par butów, dla siebie (46 - 30cm) i mojej dziewczyny (38 - 26cm), dzięki którym będziemy mogli ćwiczyć i wzmacniać mięśnie stopy już samym chodzeniem w nich. Zaznaczam, że fajnie by było jakbyśmy oboje mieli ten sam model buta - od choćby dla kaprysu w związku ;) .
W tygodniu mamy 6 godzin treningu tańca towarzyskiego (ciągłe unoszenie i opadanie). Dodatkowo ja uprawiam boks tajski który wymaga abym niemalże cały czas poruszał się na przedniej części stopy (sprężystość).
Ostatnio z przetrenowania nabawiłem się kontuzji stopy przez którą na trzy tygodnie musiałem zapomnieć o tańcu i boksie.

Na kiedy: na już
Cena: do 330 PLN / para
Rozmiar: 38 i 46

Normalnie kupiłbym 2 pary Nike Free Run +2 bo są ładne, fajne i mega super ale jak na złość nigdzie tego nie mogę dorwać. Teraz wchodzą jakieś nowe Nike Free Run jednak one już są zdecydowanie poza budżetem. Proszę o komentarze, potrzebujemy butów na już.
http://www.sweatshop.co.uk/details.cfm?ProdID=8453
Buńczuczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie za drogo wychodzi. 370 za same buty + wysyłka

Mój budżet to 300 PLN + 30 kurier / para :)

Edit:
Znalazłem Reebok RealFlex, jednak jak na złość największy rozmiar buta jest o 0,5cm za krótki. http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... ITION.html
Sprawdziłem również w innych sklepach...
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Merrell w dobrej cenie: http://www.butysportowe.net/index.php?p ... ndex=35708

Myślę, że jako buty do chodzenia propozycja Kachity jest atrakcyjna.
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Buńczuczny pisze:Poszukuję 2 par butów, dla siebie (46 - 30cm) i mojej dziewczyny (38 - 26cm), dzięki którym będziemy mogli ćwiczyć i wzmacniać mięśnie stopy już samym chodzeniem w nich..
osobiście polecałbym jakiekolwiek miejskie "adidaski" rodem z przełomu lat 60/70, czyli tzw. oldschool;
pzdr
gl
bartek.p
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45m
Życiówka w maratonie: 3h50m

Nieprzeczytany post

Buńczuczny pisze:
Zdecydowanie za drogo wychodzi. 370 za same buty + wysyłka

Mój budżet to 300 PLN + 30 kurier / para :)

Edit:
Znalazłem Reebok RealFlex, jednak jak na złość największy rozmiar buta jest o 0,5cm za krótki. http://www.runnersclub.pl/product-pol-1 ... ITION.html
Sprawdziłem również w innych sklepach...
Zagladaj tam czesciej maja mase promocji teraz jest half price na adidasa
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ