Otarcia piersi
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 45:30
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Wbrew pozorom nie było jeszcze tego tematu. Nie chcę doświadczać się w tego typu sprawach przez próbowanie każdorazowo nowych sportowych staników, więc kieruję pytanie do biegających kobiet: czy jest inny, skuteczny sposób na zapobieganie otarciom piersi poza oklejaniem ich plastrami... ?
Podczas zawodów (narazie nielicznych) ubierałam tylko sportowe staniki Triumph, Nike. Otarcia były i długo się goiły. Proszę o rady.
Podczas zawodów (narazie nielicznych) ubierałam tylko sportowe staniki Triumph, Nike. Otarcia były i długo się goiły. Proszę o rady.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
A w jakim miejscu dokładniej tworzą się otarcia? Będzie łatwiej coś wydumać. 

- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Czy staniki maja w tym miejscu jakis szew?Czy stanik ma odpowiednio ciasny obwod, zeby nie jezdzil po klatce podczas biegu (i wystarczajaco duze miski, by piersi w nich pewnie cale siedzialy)?
Czy czasami obciera Cie tez stanik na co dzien (np. gdy jest cieplo), masz ogolnie wrazliwa skore?
Czy czasami obciera Cie tez stanik na co dzien (np. gdy jest cieplo), masz ogolnie wrazliwa skore?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 45:30
Staniki nie mają w tym miejscu szwu, nie mam szczególnie wrażliwej skóry. Wystarczająco ciasny obwód i miseczki odpowiednie raczej są, ponieważ piersi nie podskakują podczas biegu. Problem pojawia się wyłącznie podczas zawodów. Słyszałam, że nie jestem jedyną kobietą z tego typu problemem, więc mam nadzieję, że w ogóle istnieje na to sposób.
-
- Zaprawiony W Bojach
sposób nazywa się Shock Absorber 

- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Ciezko powiedziec w ciemno,ze ta lub inna marka rozwiaze problem. Niemniej biorac pod uwage dosc maly zakres rozmiarow w ofercie np. Nike to byc moze uzywany przez Ciebie rozmiar nie jest tym najoptymalniejszym. Jesli masz okazje na wizyte w sklepie oferujacym braffiting to warto to sprawdzic i obejrzec przy okazji oferte innych firm. Ja biegam we wspomnianym Shock Abbsorberze i Royce Impact Free. Fajne modele ma tez chochy Freya i Panache.
Ja nigdy nie mialam obtarc w miejscach, ktore opisujesz, ale pamietam, ze dziewczyny pisaly na forum o obtarciach w okolicach mostka np. Zwykle obtarcie tworzy sie, jesli stanik przesuwa sie po ciele badz kiedy piers dotyka skory klatki piersiowej, bo nie miesci sie cala w miseczce.
Ja nigdy nie mialam obtarc w miejscach, ktore opisujesz, ale pamietam, ze dziewczyny pisaly na forum o obtarciach w okolicach mostka np. Zwykle obtarcie tworzy sie, jesli stanik przesuwa sie po ciele badz kiedy piers dotyka skory klatki piersiowej, bo nie miesci sie cala w miseczce.
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Dziewczyny ... wypróbujcie Sudocrem. To bardzo dobra maść na otarcia i odparzenia dla delikatnej skóry niemowląt. Powinna zadziałać i w tym przypadku, bo tworzy na skórze rodzaj śliskiej powłoki ochronnej.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Kto go tam wie, co testował Qba??MartaRoma pisze:Ok, dziękuję. Ale jednak wolałabym, aby wypowiedziała się osoba, która to przetestowała, bo ja też nie biegam w zwykłych stanikach. Pozdrawiam!