licznik kalorii w jedzeniu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Bajete
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:47:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zna ktos jakis dobry licznik kalorii w posilkach?

Nie chodzi mi o strone internetowa ale jakis program na komputer (nie na androida), cos tam niby znalazlem w internecie ...

Ciekawi mnie ile pozeram dziennie kalorii.

35 lat 170cm 71kg, biegam do 45km tygodniowo, 3-4 razy w tygodniu, regularnie od pazdziernika (plan na pol-maraton). Niestety nie stracilem na wadze ale stalem sie szerszy w udach :jatylko: Chcialbym zejsc do 67 kg, moze troche mniej.

Podejzewam, ze pije za duzo sokow owocowych, do litra dziennie, tj pilem bo od 2tyg przestawilem sie na wode z cytryna. Jem tez duzo owocow - jablek, bananow i mango (suszone glownie)

Nie jem czerwonego miesa, tylko ryby i kure. Ogolnie patrze co jem, nie jem syfu, pewnie za duzo czekolady ...

Nie interesuje mnie dieta ale zmiana nawykow, chleb i ser zolty, juz jem tylko w weekendy

I wlasnie ten licznik kalorii - mam nadzieje - pomoze zobaczyc jakie mam nawyki :taktak:
PKO
kud47
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kalkulator kalorii niby google Ci poda, ale dla mnie nie były idealne, czasem brakowało jakiegoś produktu.
Dla przykładu masz jeden. http://www.tabele-kalorii.pl/

Zresztą po co się bawić w liczenie kalorii? Sam powoli dochodzisz do wniosków prawidłowych (wyszły soki owocowe, przy założeniu że z kartonu a nie z sokowirówki).
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

http://www.darkthorn.republika.pl/
Ja to pode mnie dużo pozmieniałem, dodałem też trochę makr i uprościłem niektóre formuły ale myślę że można z tego z powodzeniem korzystać...

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ