Dieta amatora

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
npisz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Biegam już prawie Rok, z przerwami. W sumie wychodzi na 6 miesięcy w których biegałem regularnie.

Wzrost: 178cm
Waga: 78kg

Mój problem polega na tym że chcę zrzucić trochę tłuszczu.Jestem studentem odżywiam się bardzo niezdrowo i nieregularnie. Bardzo dużo jem. Można nawet powiedzieć że za dwie osoby :) Mój organizm ma tendencje do szybkich zmian. Rok temu ważyłem 86 kg, gdy biegałem to było nawet 74 kg.
Poza bieganiem chodzę regularnie na siłownię oraz trenuję Rugby. Planuję wystartować w jakimś biegu (do 25 km).
Oto kilka moich pytań:
1) Co jeść, a czego unikać gdy chcę zrzucić trochę kg?
2) Czy kawa jest wskazana?
3)http://www.endomondo.com/profile/1910712 - oto moje statystyki z ostatnich dni. Oczywiście nie wszystkie do końca prawidłowe, ponieważ biegałem z różnymi osobami i musiałem się dostosować.
4) Wyrzucenie cukrów z diety to dobry pomysł?
5) Co jeść gdy jestem głodny? jak zmniejszyć apetyt?
6) Bieganie poranne daje lepsze efekty niż bieganie wieczorami?

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
PKO
hurdler
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1) Unikaj produktów gdzie występują duże ilości cukrów prostych - to podstawa
2) Kawa jak najbardziej wskazana - przyspiesza metabolizm
4) Wyrzucenie całkowite nie, ale ograniczenie prawie do minimum - tak. Czasem po wyczerpującym biegu możesz przekąsić jakieś batonika musli, który zawiera sporo cukrów.
5) Najlepiej zacząć dzień od dobrego śniadania - np płatków owsianych - sposób na przyrządzenie smacznych placków z płatków owsianych znajdziesz na moim blogu - http://piotrwozniak400.blogspot.com/201 ... ow-co.html Taki posiłek zapcha Cię (błonnik) na kilka godzin, w dzień będziesz mniej podjadał. Jak już chcesz coś zjeść to polecam np. serek wiejski -> mało kalorii sporo białka, zdrowa przekąska.
6) Zależy co chcesz osiągnąć - jeśli interesuje Cię zrzucanie kg, to rano jakieś rozbieganie po lekkiej przekąsce może być dobre na zrzucenie kg, jeśli zamierzasz przygotować się do startu, to lepiej wieczorem. Wtedy normalny posiłek przed treningiem i będzie Ci się zupełnie inaczej biegało.

Pozdrawiam :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ