Zestaw Suplementow - utworz swoj idealny ;)

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

A ja biorę to:
- buraka czerwonego to po pierwsze,
- jabłko, marchew, gruszka - bardzo często
- banan - dość często
- sezonowa - czereśnie, porzeczki, truskawki....
- poza tym - płatki owsiane, kawa zbożowa, miód, kakao naturalne, jogurt naturalny.... i jeszcze trochę tego by było. I chyba powinno być git. I gwarantuje, że się na tym też da.

Pozdro
PKO
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a ja bioę to co kolega wyzej + mleko, jogurt, dużo musli, trochę gorzkiej czekolady, suszone owoce codziennie, miód, orzechy, migdały, sporo ryb a do picia właściwie tylko muszynianka

+
http://sklep.kfd.pl/olimp-vita-min-mult ... p-701.html co drugi dzień tak jakoś wychodzi :taktak:
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Koledzy... temat jest o suplementach , a nie o normalnym, zdrowym (jak myślę) jedzeniu.
Do tego o czym piszecie dodał bym oliwę z oliwek i czerwone wino (z umiarem).

Z supli aplikuję sobie:
1. Isostar
2. Witamina C - Cetebe 500.
3. Slowmag +B6
4. Przed i w czasie wybiegań powyżej 20 km BCAA (przed), Olimp Carbonox lub Nutrend Carbosnack (w trakcie).
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Iwan pisze:Koledzy... temat jest o suplementach , a nie o normalnym, zdrowym (jak myślę) jedzeniu.
Do tego o czym piszecie dodał bym oliwę z oliwek i czerwone wino (z umiarem).

Z supli aplikuję sobie:
1. Isostar
2. Witamina C - Cetebe 500.
3. Slowmag +B6
4. Przed i w czasie wybiegań powyżej 20 km BCAA (przed), Olimp Carbonox lub Nutrend Carbosnack (w trakcie).
Mądra i przemyślana suplementacja :taktak:

Jeśli chcecie mieć nienaganna skóre to polecam jeszcze wcieanie na noc tej oliwy z oliwek - świetna sprawa!
Czerwone wino świetnie działa z wolnymi rodnikami które mocno atakuja sportowców. lampka dziennie , a jeśli ktoś unika alkocholu to wystarczy jak kupi zmielone pestki winogron .
Dlaczego właśnie czerwone wino?
Ze zględu na zawartośc Resweratrolu który wykazuje olbrzymią aktywność antyoksydacyjną , do tego hamuje peroksydację lipidów i rozwuj miażdzycy, hamuje agregację płytek krwi oraz immunomoduje i regeneruje ekspresję genów - działa przeciwzapalnie
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

apaczo pisze: Dlaczego właśnie czerwone wino?

w takiej suplementacji mam przeszło 30letnie doświadczenie, więc pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze:
działanie jest mocno indywidualne (bóle głowy i bebechów), a kilka lat temu medyk poradził mi tak: czyściocha, drogi panie, tylko czyściocha!
nie do końca posłuchałem tej lekarskie porady (ech, ci pacjenci...), bo nie lubię wódy - w każdym razie po odstawienie czerwonego wina "nie mam już kłopotów z brzuszkiem";
pzdr
gl
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dlatego dla tych wszystkich którzy nie tolerują wina (alkoholu ) napisałem :

a jeśli ktoś unika alkocholu to wystarczy jak kupi zmielone pestki winogron .
Ze zględu na zawartośc Resweratrolu który wykazuje olbrzymią aktywność antyoksydacyjną , do tego hamuje peroksydację lipidów i rozwuj miażdzycy, hamuje agregację płytek krwi oraz immunomoduje i regeneruje ekspresję genów - działa przeciwzapalnie
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gl pisze:
apaczo pisze: Dlaczego właśnie czerwone wino?

w takiej suplementacji mam przeszło 30letnie doświadczenie, więc pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze:
działanie jest mocno indywidualne (bóle głowy i bebechów),
Po jednej, dwóch lampkach wina miałeś bule głowy i brzucha...?
A po czystej nie masz?
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Iwan pisze: Po jednej, dwóch lampkach wina miałeś bule głowy i brzucha...?
A po czystej nie masz?

Kochany, jak wiadomo, bez wiadra starodawnych ( tu: śródziemnomorskich) supli nie ma wyników w sporcie;)
Standardowo aplikowałem wtedy flaszkę 0,75 na dwoje sportowców (jak się nie wypije do końca, to suple kwaśnieją),
a czyściochy nie piję, było o tym wyżej;
pzdr
gl
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:Dlatego dla tych wszystkich którzy nie tolerują wina (alkoholu ) napisałem :

a jeśli ktoś unika alkocholu to wystarczy jak kupi zmielone pestki winogron .
Tak tylko jako ciekawostka
Mój znajomy ma winnice i kiedyś usłyszałem od niego ot takie zdanie nad którym zbytnio się nie spuszczał, "Seba, jak masz problemy z sercem, to nie pij nigdy czerwonego wina, jak już masz ochotę, to białe..." Nigdy się nie zastanawiałem nad tymi słowami bo poco serce mam jak dzwon, no powiedzmy zaśniedziały, ale jakaś praktyczna i teoretyczna mądrość za tym stała, bo gość jest "dupny", nawiasem mówiąc to nie jest polak.

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ