lyprynol sport - opinie

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:30
Życiówka w maratonie: 2:27:16

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:grzechu_wroc na stronie producenta nie mogę znaleźć dokładnego składu tego supla.
Jeśli znalazłeś takowy, to bardzo proszę o link.
http://www.lyprinol.pl/skad-lyprinolur.html
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
PKO
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

grzechu....
Wszystko to sa niezbędne długołańcuchowe wielonasycone kwasy tłuszczowe.
Kwas eikozapapentaenowy zwany EPA oraz kwas dokozaheksaenowy zwany DHA i sa one pochodnymi wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zwanych PUFA, kwasu alfa-linolenowego czli ALA i określa się je jako kwasy tłuszczowe O-M-E-G-A-3 !!!!!!!!!!!!
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:grzechu....
Wszystko to sa niezbędne długołańcuchowe wielonasycone kwasy tłuszczowe.
Kwas eikozapapentaenowy zwany EPA oraz kwas dokozaheksaenowy zwany DHA i sa one pochodnymi wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zwanych PUFA, kwasu alfa-linolenowego czli ALA i określa się je jako kwasy tłuszczowe O-M-E-G-A-3 !!!!!!!!!!!!
i wszystkie tanie preparaty zawierają dokładnie ten sam skład i proporcje to Lyprinol?
Czy wypicie litrowej butelki tranu da nam to samo co zjedzenie 10g orzeszków ziemnych? I tu i tu masz kwasy omega...
Dodatkowo "Zawiera on około 8-10 różnych morskich steroli, ich estrów oraz innych frakcji sterolowych". Czy to też znajduje się w tanich preparatach?
#WrocławskieIten
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

http://www.doz.pl/apteka/p58105-Sterole ... ane_28_szt
tu masz sterole +omega3
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czyli co?
mam sobie przejrzeć dokładnie skład Lyprinolu, pokupować rózne specyfiki w aptekach i potem wrzucić wszystko do miksera?

Nie wiem co chcesz tutaj udowodnic. OK każdy z elementów występujący w Lyprinolu można kupić oddzielnie. Pewnie dużo taniej. Ale co z tego?
To samo dotyczy Coca-Coli, chleba, piwa, czekolady itp. Bo to nie tylko skład jest ważny, ale proporcje.
#WrocławskieIten
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem to bzdura. Z tymi proporcjami znaczy. Właśnie ten cały liprinol to jakiś zupełnie sztuczny miks tranu i steroli (btw sterolem jest też cholesterol, pewnie też jest policzony :)). Wypijesz łyżkę tranu, zjesz pomidora i marchewkę i też masz 7-8 różnych steroli i omega 3.
Ale kupuj, kupuj, ja nie bronię :). W końcu jak ktoś chce przepłacać za magiczne hasełka to jego sprawa. Moja matka też kupuje chińskie plasterki na stopy i jej pomagają :).
The faster you are, the slower life goes by.
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

klosiu pisze: Ale kupuj, kupuj, ja nie bronię :). W końcu jak ktoś chce przepłacać za magiczne hasełka to jego sprawa. Moja matka też kupuje chińskie plasterki na stopy i jej pomagają :).
No a teraz jeszcze przeczytaj dyskuję od początku, kto co chce kupić i co kto mówi o cenie.
#WrocławskieIten
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Fakt że nie czytam każdego wątku w całości przed napisaniem odpowiedzi, a przy czytaniu rozłożonym na dłuższy czas postacie się mylą.
Ale odniosłem się do twojego ostatniego posta, btw, główną częścią była pierwsza część mojej odpowiedzi, to co zacytowałeś to taki dodateczek bez większego znaczenia :).
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

klosiu pisze:Moim zdaniem to bzdura. Z tymi proporcjami znaczy. Właśnie ten cały liprinol to jakiś zupełnie sztuczny miks tranu i steroli (btw sterolem jest też cholesterol, pewnie też jest policzony :)). Wypijesz łyżkę tranu, zjesz pomidora i marchewkę i też masz 7-8 różnych steroli i omega 3.
Ale kupuj, kupuj, ja nie bronię :). W końcu jak ktoś chce przepłacać za magiczne hasełka to jego sprawa. Moja matka też kupuje chińskie plasterki na stopy i jej pomagają :).
Właśnie cały czas to mówie.
i nikt nikomu nie broni przepłacać.
To tak jakby ktoś promował zwykły kompleks witamin B pod własną nazwa handlowa brał za to wielkie pieniądze i pisał , że reguluje funkcje energetyczne, syntezę ATP, regeneruje komórki nerwowe , birze udział w produkcji komórekl układu immulogicznego i białek .
To wszystko fakty tylko po co przepłacac , lepiej kupic za grosze zwykły kompleks wit B niż za grubą kasę specyfik o nazwie X
hurdler
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gadajcie co chcecie. Sam nie brałem więc nie będę się to bił, o rację. W maju dam wam znać jak działało na mnie :) Koledzy chwalą i im wierzę, bo widzę po wynikach.

Ktoś wątpi w to, iż dzięki temu produktowi ostatnia 100m nie jest tak straszne w biegu na 400m. Więc może poczytaj kolego, albo pogadaj z kimś kto to brał.
Lyprinol® poprawia eliminację mleczanów.

Poprzez poprawienie przepływu krwi, nie tylko mięśnie są lepiej zaopatrywane w tlen, lecz również wydzielane są szybciej produkty przemiany materii, w tym kwas mlekowy, co przeciwdziała szybkiemu wyczerpaniu organizmu. Na podstawie prowadzonych obserwacji, można jednoznacznie stwierdzić, że poziom zakwaszenia mięśni u sportowców był niższy, a czas regeneracji po treningu znacznie się skrócił.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hurdler bierz przykład z kadry narodowej Dani. Oni biorą proszek do pieczenia i ich na ostatnich metrach nie stawia. Sposób dobry, tani i sprawdzony!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ