Pytanie do biegających we Wrocławiu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Spacerowicz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Będę we Wrocławiu w najbliższy czwartek na delegacji. O ile znajdę chwilę czasu to chciałbym zrobić planowany trening po południu. Będę w okolicach Międzyszkolnego Ośrodka Sportowego przy ulicy Parkowej.
Proszę o podpowiedź gdzie mógłbym odbyć półtoragodzinny trening biegowy. Ponieważ trudno będzie wygospodarować ten czas to najlepiej gdzieś w pobliżu lub z dogodnym dojazdem. O ile możliwe to najlepiej na nawierzchni ziemnej lub trawiastej. Podobno w pobliżu jest park. Nadaje się?
PKO
Awatar użytkownika
fish
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hej
niemogłeś trafić lepiej:)
jak spojrzysz na mape wrocławia to zauważysz żę ulica parkowa leży na takim ternie doko0ła ogrodzony wodą:)))wspa któą łączą z resztą wrocławia most zwierzniecki,szczytnick,jagieloński,szwojczycki, dość tej geografi :) i wzdłuż odry dokoła tego cpelku prowadzi śćieżka rowerowo -biegowo-piesza _ttasa poprostu zajebista -zero samochodów ,oprócz prześć przez ulice -między drzewami -obok płynie sobie odra -cała pętelka ma jakieś 13 km -nawet krajznawcza przebiegasz obok stadionu ,zoo ,coprawda wszstko widzisz od ''podworka''ale jest okej ,cóż więcej napisać przyjedż przebiegnij :)

pozdro michal
fish
Rramzes
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To prawda to najlepsze miejsce we Wrocławiu jeżeli chodzi o bieganie. Doradzam wzdłuż rzeki, przejdź przez most grundwaldziki ( nie wiem zabardzo jak on daleko jest od Ciebie) i skręć od razu w lewo tam będziesz miał wiele kilometrów w świeżym powietrzu , bez ludzi, i prawdopodobnie znajdziesz tam obok jakiś trawniki przynajmniej z początku, później nie ma problemu z drogą gruntową, czym dalej biegniesz tym masz lepszą trasę. Po lewej stronie będziesz miał wały możesz biegać też po nich. Tylko tą trasę tam znam, sam nią raz biegłem , niestety jest ona zadaleko mnie i musiałbym tam dojeżdzać samochodem. Jest tam też dość duży park , dużo ludzi tam biega , kiedyś przejeżdzałem rowerem.Ale nie wiem czy nie będzie dla Ciebie za krótki.
Spacerowicz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zacząłem tuż za Mostem Zwierzynieckim, wzdłuż ZOO i cały czas prawym biegiem rzeki. Wspaniały teren do odpoczynku, rekreacji i treningów i to tak niedaleko od centrum. Ludzie wspaniale się tam czuli, zwierzeta również, na rzece wioślarze trenowali. Cóż, tylko pozazdrościć takiej oazy. Oby Wasze miasto dbało o ten kawałek terenu.
Serdzecznie dziękuję za poradę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ