Witam szukam butów z dobra amortyzacja do 450 zl które sprawdza się w mieszanym terenie : asfalt / gruntowa utwardzona droga .
W sezonie 2011 korzystałem z adidas adistar cushion 6 na asfalt spisywały się elegancko ale w terenie odczuwałem już dyskomfort.
Z czystej ciekawości założyłem inne buty które korzystałem w zimę ,adidas kanadia 4 gtx dobra amortyzacja na teren, ale do asfaltu się nie nadają ,poza tym są na goretexie i się w nich gotuje .
Teren w którym biegam jest mieszany około 4 km asfaltu reszta 6 km to utwardzone drogi gruntowe i inne tak zwane wertepy .Trasa jest mieszana trochę asfaltu potem droga utwardzona i tak w kółko nie mam jednolitego wyboru terenu ,za krótkie odcinki średnio do 1 km i nie mam możliwości zmiany szlaku gdyż mieszkam na wsi chyba ze wyjadę kilkanaście km dalej na asfaltowe gminne drogi.
Pozdrawiam
Buty do 450 zł teren mieszany
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Za tą cenę bym się połasił na szukanie dwóch par butów
Może odrobinę dopłacisz, ale może gdzieś promocja jest. Nie ma uniwersalnych butów w teren i na asfalt generalnie (marketing niestety).

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49:48
- Życiówka w maratonie: brak
Proponuję ASICS TRABUCO.
Na asfalt używałem ASICS 2160 a do terenu ubierałem TRABUCO, do czasu jak 3 miesiące temu 2160 oddałem na gwarancję. Od tego czasu do twardego i miękkiego używam właśnie TRABUCO i powie ci że jestem z nich na asfalcie bardzo zadowolony (do niewymagającego terenu są rewelacyjne). Jedyna wada to to że jak wrócą 2160 (mam nadzieję że wymienione na nowe) to TRABUCO już będą trochę starte przez asfalt. Ale ty jako że musisz biegać oba tereny w jednych butach musisz mieś to wliczone w straty. Oczywiście nie bierz GORE-TEX jeśli myślisz o całorocznych butach.
Na asfalt używałem ASICS 2160 a do terenu ubierałem TRABUCO, do czasu jak 3 miesiące temu 2160 oddałem na gwarancję. Od tego czasu do twardego i miękkiego używam właśnie TRABUCO i powie ci że jestem z nich na asfalcie bardzo zadowolony (do niewymagającego terenu są rewelacyjne). Jedyna wada to to że jak wrócą 2160 (mam nadzieję że wymienione na nowe) to TRABUCO już będą trochę starte przez asfalt. Ale ty jako że musisz biegać oba tereny w jednych butach musisz mieś to wliczone w straty. Oczywiście nie bierz GORE-TEX jeśli myślisz o całorocznych butach.