Pulsometr współpracujący z Endomondo

luke12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Zastanawiam się na kupnem pulsometru żeby móc bardziej kontrolować i koordynować swoje treningi. Obecnie nie korzystam z żadnego a biegam z programem Endomondo Pro w komórce.
Czy są jakieś pulsometry, które można "podpiąć" pod program Endomondo? Chodzi mi o to, że po zgraniu treningu na stronę Endomondo będzie wyświetlany nie tylko dystans ale też tętno.
Póki co znalazłem coś takiego: Polar WearLink+ Bluetooth (http://sportus.pl/produkt-473-Polar_nad ... tooth.html), jednakże to wydatek 250zł.
Znacie może coś tańszego albo chociaż ew. praktyczniejszego, bo przy bieganiu z tym powyższym pulsometrem firmy Polar tętno będzie wyświetlane jedynie na komórce z tego co kojarzę? A wiadomo, że komórki podczas biegu na wierzchu się nie trzyma więc jakiś zegarek byłby o wiele bardziej praktyczny!;-)
Z góry dziękuję za odpowiedź.
pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Choćby Garmin.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Choćby Garmin.
problem w tym że ludzie myśla że Endomondo to tylko zrzucanie komórka poprzez internet a nie wiedza że Endomondo to na nie zrzucac można zróznych rzeczy z kabla przez kom[puter

Tompoz
Tompoz
luke12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A które z modeli Garmina (te z niższej półki) współpracują z Endomondo, tak żeby można było zsynchronizować trasę/dystans biegu wraz z tętnem?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Choćby 210 ale teraz się nie mogę dogrzebać do moich treningów które robiłem kiedyś z pulsometrem i wrzucałem na Endomondo. W jakimś opisie endomondo powinno gdzieś być.
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli Twój telefon ma moduł ANT+ to z endomondo będzie współpracował każdy pulsometr działający w tym standardzie np. garmin FR60.
luke12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam Samsunga, który akurat ANT+ niestety nie ma... :-/
Garmin 210 z tego co widzę kosztuje jakieś 900zł... Dla mnie zdecydowanie to nie jest niższa półka!;-)
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

każdy sprzęt co ma moźliwośc zrzucania danych na komputer poprzez kabel usb ma moxliwośc zrzucenia danych na endomondo.............. tak mysle.

Tompoz
Tompoz
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

luke12 pisze:Garmin 210 z tego co widzę kosztuje jakieś 900zł... Dla mnie zdecydowanie to nie jest niższa półka!;-)

Z Garmina FR60 możesz wrzucić do Endomondo trening jeśli masz ANT+ Stick (moduł USB do komputera). Nie wiem tylko, czy możesz to potem w Endomondo połączyć z zapisem trasy z GPS'a i oglądać gdzie twoje tętno skakało :)
Może wieczorem sprawdzę.

Za 339zł http://allegro.pl/zegarek-garmin-fr60-n ... 49497.html masz zestaw FR60.
luke12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To jak mógłbyś to sprawdzić to byłbym bardzo wdzięczny!;-)
Bo wtedy faktycznie taki zestaw byłby idealny w połączeniu z Endomondo w komórce.
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bezpośrednio w endomondo, nie da się połączyć danych. Powinnno zadziałać łączenie plików w zewnetrznej aplikacji i import do Endomondo. Udało mi się uzyskać dwa pliki TCX, jeden z endomondo pozycjami GPS, a drugi z Garmin connect z danymi o tętnie. Nie znalazłem aplikacji do łączenia dwoch plików TCX, ale nie miałem zbyt dużo na to czasu.

[UPDATE] Plik gpx z endomondo i dane z FR60 daje się połączyć w programie SportTracks. Można w nim oglądać gdzie biegłeś z jakim tętnem. Testowane na Garmin FR60, Samsung B2710, SportsTrack v 3.1.4415

To jest chyba to co chciałeś osiągnąć?
luke12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nom o to by mi chodziło.
A ten SportsTrack to co to za program? Można potem przy użyciu jego publikować gdzieś (na zasadzie jak w Endomondo) swoje treningi z uwzględnieniem trasy i tętna podczas treningu?
I jakie jeszcze inne pulsometry współpracują z tym programem? Muszę skalkulować budżet i zobaczyć czy mi starczy na Garmin FR60 czy może coś tańszego można kupić?;-)
pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc!
maglia.rosa
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 04:11:40

Nieprzeczytany post

luke12 pisze:Nom o to by mi chodziło.
A ten SportsTrack to co to za program? Można potem przy użyciu jego publikować gdzieś (na zasadzie jak w Endomondo) swoje treningi z uwzględnieniem trasy i tętna podczas treningu?
I jakie jeszcze inne pulsometry współpracują z tym programem? Muszę skalkulować budżet i zobaczyć czy mi starczy na Garmin FR60 czy może coś tańszego można kupić?;-)
pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc!
jeśli chodzi o pulsometry to bezpośrednio można zgrać tylko z urządzeń garmina (forerunner, edge), jeśli chodzi o pozostałę firmy to zależy to od tego w jakim pliku zapiszesz te dane, można je pozniej importować w postaci plików *.tcx lub *.gpx jak pisał ktoś wyżej. A sporttracks to dzienniczek treningowy który zgromadzi wszystkie dane i statystyki dot. treningów, jest to program instalowany na komputerze nie działa na zasadzie endomondo czy garmin connect
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

luke12 pisze:Można potem przy użyciu jego publikować gdzieś (na zasadzie jak w Endomondo) swoje treningi z uwzględnieniem trasy i tętna podczas treningu?
a) Jest jakaś integracja z Facebookiem i Teeterem - nie sprawdzałem
b) Pewnie da się wyeksportować plik GPX z tętnem i zaimportować do Endomondo - nie testowałem
c) Czy na pewno chcesz publikować swoje tętno ? Samą trasę, ale bez tętna masz już w Endomondo jeśli z nim biegłeś i możesz to udostępnić znajomym lub całemu światu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ