Komentarz do artykułu Timex Run Trainer GPS - test
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Garmin - działa tak samo jak ten opisany tutaj Timex.
To znaczy zanim dojdzie do nagle zwiększonej prędkości minie około 30 s - widać, jak on się do niej zbliża.
Tymczasem zegarek, o którym mówię reaguje praktycznie natychmiast, aż się zacząłem zastanawiać, czy on nie ma jakiegoś ukrytego czujnika inercyjnego.
Gdyby to był tylko GPS, to konsekwencją takiej dokładności powinny być duże wahania tempa w trakcie biegu, zwłaszcza wolnego, a tego nie ma. Ale zrobimy - jeszcze jeden test.
To znaczy zanim dojdzie do nagle zwiększonej prędkości minie około 30 s - widać, jak on się do niej zbliża.
Tymczasem zegarek, o którym mówię reaguje praktycznie natychmiast, aż się zacząłem zastanawiać, czy on nie ma jakiegoś ukrytego czujnika inercyjnego.
Gdyby to był tylko GPS, to konsekwencją takiej dokładności powinny być duże wahania tempa w trakcie biegu, zwłaszcza wolnego, a tego nie ma. Ale zrobimy - jeszcze jeden test.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
W przyszłym tygodniu.
- ErgoJanek
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:52
- Życiówka w maratonie: 3h28
Adam, może ten tajemniczy zegarek to Suunto Amibt?
Tutaj jest omówiona technologia dająca super dokładny odczyt z GPSa.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CpOK0L8o5E
Od 1 kwietnia będzie dostępny w Polsce. Będziemy go mieć, bo zapowiada się genialnie!
Pasuje charakterem do trailowych biegów ultra, podobnie jak Garmin 910xt.
Tutaj jest omówiona technologia dająca super dokładny odczyt z GPSa.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CpOK0L8o5E
Od 1 kwietnia będzie dostępny w Polsce. Będziemy go mieć, bo zapowiada się genialnie!
Pasuje charakterem do trailowych biegów ultra, podobnie jak Garmin 910xt.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2012, 13:45 przez ErgoJanek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pzdr,
Janek
Janek
- PiotrekMarysin
- Zaprawiony W Bojach
Adam, tu się nie ma co zastanawiać.Adam Klein pisze:Garmin - działa tak samo jak ten opisany tutaj Timex.
Wystarczy przejrzeć materiały reklamowe Suunto...

Ciekaw jestem, czy te zapowiadane 50 h baterii się sprawdzi. Jeśli tak, to rozłożyłby konkurencję na łopatki.
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No właśnie mi się już przestał podobać z tego co wyczytałem, to nie można programować interwałów na nim, a już na pewno nie ma tak rozbudowanego jak garmin 310xt
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ja nie mówię o Suunto.
Mi się nie wydaje, żeby ten Amibt był szczególnie dobry dla biegaczy - brak w manualu jakiegoś odniesienia do liczby możliwych do zapisania treningów, liczby międzyczasów w pamięci (może nie ma limitu), nie mówiąc już o interwałach. To zegarek raczej dla jakichś eksplorerów, choć jak czytam że zapamiętuje 100 waypointów to ja nie wiem o co chodzi, skoro chiński maptaq zapamiętuje ileś tam tysięcy, więc pod tym względem też nie wydaje się szczególnie wybitny.
Zegarek o którym mówię z tym dokładnym GPSem zachowuje się właśnie tak jak to opisane jest w reklamówce Suunto, tak jak gdyby miał dodatkowo jakiś wskaźnik inercyjny (choć jak zgubi sygnał to nic nie przejmuje jego funkcji a w Suunto jak mówią przejmuje).
Mi się nie wydaje, żeby ten Amibt był szczególnie dobry dla biegaczy - brak w manualu jakiegoś odniesienia do liczby możliwych do zapisania treningów, liczby międzyczasów w pamięci (może nie ma limitu), nie mówiąc już o interwałach. To zegarek raczej dla jakichś eksplorerów, choć jak czytam że zapamiętuje 100 waypointów to ja nie wiem o co chodzi, skoro chiński maptaq zapamiętuje ileś tam tysięcy, więc pod tym względem też nie wydaje się szczególnie wybitny.
Zegarek o którym mówię z tym dokładnym GPSem zachowuje się właśnie tak jak to opisane jest w reklamówce Suunto, tak jak gdyby miał dodatkowo jakiś wskaźnik inercyjny (choć jak zgubi sygnał to nic nie przejmuje jego funkcji a w Suunto jak mówią przejmuje).
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No napisałem, że w przyszłym tygodniu.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
W przyszłym tygodniu jednak, nie zdarzymy na teraz.