cw-x długie expert a kolano

Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzień dobry jestem nowa :) biegam jakiś czas trochę ponad pół roku, zaczynałam na bieżni w domu teraz treningi mieszane uzależnione od pogody, jak leje i wieje bieżnia.. ładnych kilka late temu (ponad 10) miałam operację dość skomplikowana i jak na tamte warunki nie wykonaną z należytą starannością, acz lekarz tłumaczy sie ratowaniem życie nie estetyką i przyszłą sprawnością fizyczną :) nasz kochany NFZ
w każdym razie naruszono przy okazji usuwania guza z kości pod mięśniem czworogłowym, więzadła. Rehabilitacja była, zanik mięśni, kule pomagały w poruszaniu sie dość długo, ale dzisiaj jest ok. Jednak noga słabsza, mniej stabilna, po usg które zrobiłam po kilku latach kiedy pojawiły mi się chwilowe zaniki władzy w tej nodze dowiedziałam się od lekarza że naruszono struktury podtrzymujące staw znacznie, część się nie zregenerowała do dzisiaj... zasugerowano rekonstrukcję chirurgiczną, ale z zastrzeżeniem, że do póki czuje się dobrze i chodzę to po co?

tak więc chodzę, a nawet biegam, ale chce być bezpieczna.

Znalazłam cw-x expert czy wpływają rzeczywiście na ochronę aparatu stawowego? wg opisu są ukierunkowane na kolana i mięśnie czworogłowe więc wydają się idealne.

Czytałam opinie na ich temat, ale byłabym wdzięczna gdyby ktoś doświadczony poradził mi coś 'moim' kątem????
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
PKO
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obawiam się że forum to nie jest dobre miejsce na zadawanie takich pytań. Nawet ktoś doświadczony bez dokładniejszej wiedzy o tej "skomplikowanej operacji" i komplikacjach po niej, nie będzie w stanie pomóc. Nie mówiąc już o tym że to zgadywanie na odległość. Najlepiej byłoby żebyś omówiła swoją sytuację z jakimś doświadczonym fizjologiem albo lekarzem sportowym...

W ogólności z tego co się orientuję to co do skuteczności działania odzieży kompresyjnej jest bardzo wiele różnych opinii.
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

masz rację, jednak nie jestem wyczynowcem :) i na dzień dzisiejszy w sumie nic mi nie jest, myślę o profilaktyce. Słyszałam o tych spodniach dużo dobrego... na pewno to lepsze rozwiązanie niż zwykłe leginsy

bardzo dziękuję za odp :)
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W twoim przypadku podejrzewam, że możesz wymagać przede wszystkim właściwej rehabilitacji i ćwiczeń wzmacniających i stabilizujących, spodnie to może być tylko dodatek aczkolwiek pamiętajmy, że to są produkty dla sportowców przede wszystkim a nie dla osób ze schorzeniami jakimiś. Potrzebne tu na pewno jest indywidualne podejście do każdego przypadku. Zacznij od wizyty u dobrego fizjoterapeuty sportowego niech Ciebie odpowiednio oceni.
Pozdrawiam i zdrowia życzę
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

papillon pisze:Dzień dobry jestem nowa :) biegam jakiś czas trochę ponad pół roku, zaczynałam na bieżni w domu teraz treningi mieszane uzależnione od pogody, jak leje i wieje bieżnia.. ładnych kilka late temu (ponad 10) miałam operację dość skomplikowana i jak na tamte warunki nie wykonaną z należytą starannością, acz lekarz tłumaczy sie ratowaniem życie nie estetyką i przyszłą sprawnością fizyczną :) nasz kochany NFZ
w każdym razie naruszono przy okazji usuwania guza z kości pod mięśniem czworogłowym, więzadła. Rehabilitacja była, zanik mięśni, kule pomagały w poruszaniu sie dość długo, ale dzisiaj jest ok. Jednak noga słabsza, mniej stabilna, po usg które zrobiłam po kilku latach kiedy pojawiły mi się chwilowe zaniki władzy w tej nodze dowiedziałam się od lekarza że naruszono struktury podtrzymujące staw znacznie, część się nie zregenerowała do dzisiaj... zasugerowano rekonstrukcję chirurgiczną, ale z zastrzeżeniem, że do póki czuje się dobrze i chodzę to po co?

tak więc chodzę, a nawet biegam, ale chce być bezpieczna.

Znalazłam cw-x expert czy wpływają rzeczywiście na ochronę aparatu stawowego? wg opisu są ukierunkowane na kolana i mięśnie czworogłowe więc wydają się idealne.

Czytałam opinie na ich temat, ale byłabym wdzięczna gdyby ktoś doświadczony poradził mi coś 'moim' kątem????
Poniewaz mam kilka rodzajow, szczerze polecam.

Czy pomoga w danym wypadku?
Z tym moze byc roznie. Osoby zdrowe sa bardzo zadowolone.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo dziękuję :) chodziło mi o opinię, czy rzeczywiście pasy wzmacniające działają, czy to pic na wodę...
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Też lubię biegać w cw-x, już dwa lata, i innych już nie chcę, ale nie odważyłbym się dać głowy na ich skuteczność ww przypadku.
Awatar użytkownika
Beagle
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam stabile i experty w werski isolate - ja sobie chwalę, wg mnie mi pomagają , co do twojego schorzenia - zaszkodzić nie zaszkodzą a czy pomogą sama musisz się przekonać
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ