Komentarz do artykułu Nike+ ....... do potęgi - relacja z Nowego Jorku

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:
Adam Klein pisze:Sporej części osób, które nie biegają bo bieganie wydaje im się być nudne, to się spodoba.
Ale jak kogoś bieganie nudzi, to lepiej dla niego będzie jeśli kupi sobie rower albo rolki albo karnet na siłownię, niż ma kupić jakiś zagłuszacz i męczyć się bieganiem.
Tu nie chodzi o tych, którzy biegają ale o tych którzy nie biegają i leżą na kanapach bo nie widzą w sporcie niczego ciekawego. Trening na siłowni jest wg mnie nudniejszy niz bieganie. Więc Nike próbuje zrobić coś co sprawi, że ten trening nie będzie taki nudny.
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Trening na siłowni jest wg mnie nudniejszy niz bieganie. Więc Nike próbuje zrobić coś co sprawi, że ten trening nie będzie taki nudny.
Nie wnioskowałbym z faktu że nam coś się wydaje, bo potrafię pokazać wielu z "mojej" siłowni którzy myślą inaczej.
Adam Klein pisze: Tu nie chodzi o tych, którzy biegają ale o tych którzy nie biegają i leżą na kanapach bo nie widzą w sporcie niczego ciekawego.
Idealny "target' dla każdego reklamiarza ;-)

Raczej bym powiedział, że Nike z Applem po raz kolejny próbują wytworzyć w ludziach potrzebę tam, gdzie jej jeszcze nie ma. Znając życie, pewnie im się to uda :hahaha:
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Nike z Applem po raz kolejny próbują wytworzyć w ludziach potrzebę tam, gdzie jej jeszcze nie ma. Znając życie, pewnie im się to uda :hahaha:
Czyli, próbują sprawić, że gość który leży z czipsami na kanapie zacznie uprawiać te ich różne ćwiczenia. To dobrze czy źle?
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

żle.

bo to znaczy, że niedługo każdy producent chipsów będzie instalował w opakowaniu czujnik ruchu - i nawet leżąc na kanapie z paczką przetworzonych ziemniaków będę się wirtualnie ścigał z jakimiś amerykańskimi wyczynowcami w tej dziedzinie.

grywalizacja, która ostatnio robi taką karierę w marketingu - to moim zdaniem ślepa uliczka, do której końca niedługo dobiegniemy. ale to już dłuższa historia.whatever.

pozostaje jeszcze jedno pytanie:

jak daleko cywilizacja (a w tym konkretnym przypadku np portal bieganie.pl :oczko: ) posunie się w apoteozie biegania (czy szerzej aktywności fizycznej) jako remedium na...no właśnie na co?

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

kulawy pies pisze:
jak daleko cywilizacja (a w tym konkretnym przypadku np portal bieganie.pl :oczko: ) posunie się w apoteozie biegania (czy szerzej aktywności fizycznej) jako remedium na...no właśnie na co?
To akurat tyczy się aktywności fizycznej w ogóle.
To ma być remedium na brak aktywności fizycznej.
Co jak stwierdza świat lekarski jest znowu skutecznym remedium na większość chorób cywilizacyjnych, takich jak nadciśnienie, cukrzyca, otyłość. Jest o co walczyć.
Nic dziwnego, że Nike szuka klientów pewnie w najszerszej grupie społeczeństwa, tam gdzie ich do tej pory nie miał - wśród leżących na kanapie zjadaczy czipsów.
W 2004 roku kiedy ruszył projekt ścieżek biegowych Nike tak samo było z bieganiem.
Pomogli (razem z innymi, ale mieli na pewno największy wkład) uświadomić ludziom potrzebę biegania. Lub ją wytworzyli.
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Oj spierałbym się kulawy.

System "Osiągnięć" (czy też oryginalnie Achievements) ma się świetnie i rozwija się bardzo dobrze. Na pierwszy rzut oka dziwne, jednak po zastanowieniu się przez chwilę ten koncept świetnie wbija się w realizację pewnego poziomu potrzeb, które ma każdy człowiek. Ot psychologia w działaniu, w tym przypadku w marketingu.

I mimo, że mi to do szczęścia niepotrzebne to przewidywałbym raczej sporą popularność.

pozdrawiam
Obrazek
Because Running Sucks
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Kangoor5 pisze:
Adam Klein pisze:Sporej części osób, które nie biegają bo bieganie wydaje im się być nudne, to się spodoba.
Ale jak kogoś bieganie nudzi, to lepiej dla niego będzie jeśli kupi sobie rower albo rolki albo karnet na siłownię, niż ma kupić jakiś zagłuszacz i męczyć się bieganiem.
Tu nie chodzi o tych, którzy biegają ale o tych którzy nie biegają i leżą na kanapach bo nie widzą w sporcie niczego ciekawego. Trening na siłowni jest wg mnie nudniejszy niz bieganie. Więc Nike próbuje zrobić coś co sprawi, że ten trening nie będzie taki nudny.
Siłownia Adamie jest nudna ale za to jakie inteligentne towarzystwo,...
Ja jednak preferuję skromność i umiar
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

:)
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Kangoor5 pisze:Nike z Applem po raz kolejny próbują wytworzyć w ludziach potrzebę tam, gdzie jej jeszcze nie ma. Znając życie, pewnie im się to uda :hahaha:
Czyli, próbują sprawić, że gość który leży z czipsami na kanapie zacznie uprawiać te ich różne ćwiczenia. To dobrze czy źle?
Nie mam potrzeby wartościowania. To tylko taki odruch obronny na próby wmawiania mi, że powinienem chcieć coś czego nie potrzebuję i nie chcę (czyli na reklamę). A że takich prób coraz więcej, coraz częściej wdaję się w różne sprzeczki ;-)
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ryszardzie, bez plasterka na nosie na nic ta cała reszta sprzętu ;)
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sławek, obawiałem się aby nie zostać posądzony o gadżeciarstwo i efekciarstwo. Uznałem, że plasterki, jakkolwiek są nieodłączną częścią sukcesu każdego maratończyka, to jednak już za dużo,... Pamiętałem jednak aby zabrać ze sobą kijek.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W sam raz dla kogoś, kto lubi się bawić bieganiem i poznawaniem wlaśnie tych gadżetów.
Do mnie to w zupełności nie przemawia bo wolałbym już pulsometr :bum:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ