Achiles Przyczep Przeciazenie.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam.
Jak w tytule napisałem doznałem kontuzji Achillesa a dokładnie przyczepu. Zrobiłem USG na którym wyszło "przeciążenie przyczepu wraz z mikro zwapnieniem pourazowym". Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o tym czy jest to wyleczalne w jaki długim czasie i jakie można stosować sposoby. Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam
Jak w tytule napisałem doznałem kontuzji Achillesa a dokładnie przyczepu. Zrobiłem USG na którym wyszło "przeciążenie przyczepu wraz z mikro zwapnieniem pourazowym". Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o tym czy jest to wyleczalne w jaki długim czasie i jakie można stosować sposoby. Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Skoro tyle juz wiesz, znaczy ze byles u lekarza albo ze masz swietnie opisane USG z ktorym czym predzej udaj sie do "namacalnego" lekarza med. sportowej. Na pewno powie Ci wszystko co niezbedne.
Nie oczekuj cudow z internetu albo od doktora google
Wyleczalne jest niemalze wszystko, czasami to "tylko" kwestia czasu czy pieniedzy.
Nie oczekuj cudow z internetu albo od doktora google
Wyleczalne jest niemalze wszystko, czasami to "tylko" kwestia czasu czy pieniedzy.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
W procesie regeneracji kości , tkanki łącznej niezwykle cennym ziołem jest CISSUS.
Wiem bo wielokrotnie sam stosowałem i moi podopieczni
polecam
Wiem bo wielokrotnie sam stosowałem i moi podopieczni
polecam
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
Witam.
A gdzie można go dostać i w jakiej formie ? Pozdrawiam.
A gdzie można go dostać i w jakiej formie ? Pozdrawiam.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
wpisz w wyszukiwarkę , zapytaj w aptece
CISSUS jest to zioło najczęściej w kapsułkach występuje jako suplement diety.
Jeśli będzie zapotrzebowanie na szerszą wiedzę o tym czy innym ziółku wykorzystywanym w odnowie biologicznej , czy też zdrowym, legalnym dopingu to mogę skrobnąć dosyć obszerny artykuł.
Jeśli będzie zapotrzebowanie na szerszą wiedzę o tym czy innym ziółku wykorzystywanym w odnowie biologicznej , czy też zdrowym, legalnym dopingu to mogę skrobnąć dosyć obszerny artykuł.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
A jak myślisz jest to dobre, pomoże mi to gdy będę je brał ?
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mi pomogło niejeden raz , moim kolegom , biegaczom wyczynowym, kolarzom, ciężarowcom, to i Tobie pomoże
Spokojna głowa.
Spokojna głowa.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Myślę, że to byłoby zdrowe posunięcie, gdyby coś takiego pojawiło się na głównej stronie.apaczo pisze:wpisz w wyszukiwarkę , zapytaj w aptece
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Napisze kilka istotnych spraw o kilku ziołach które sa niezbędne w bieganiu. Na pierwszy rzut pójdzie Cissus.
Premiera już w niebawem
Premiera już w niebawem
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
z tą niezbędnością to chyba przesada - ale czekamyapaczo pisze:Napisze kilka istotnych spraw o kilku ziołach które sa niezbędne w bieganiu.

-
- Rozgrzewający Się
Witam. A jak to wygląda coś takiego ?
Np. http://allegro.pl/fitmax-cissus-120k-oc ... 72677.html
http://allegro.pl/primaforce-cissus-120 ... 53030.html
Pozdrawiam.
Np. http://allegro.pl/fitmax-cissus-120k-oc ... 72677.html
http://allegro.pl/primaforce-cissus-120 ... 53030.html
Pozdrawiam.
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
wystarczy ,ze bedziesz na wizycie u lekarza [specjalnosci rehabilitacja]
-acha jesli sa juz zwapnienia ,to juz beda zawsze
wlasciwie to najlepszym lekarstwem jest ruch i tak zapytam czy noga i to sciegno jest przykurczone
mozna cos brac polykac ,ale ile tego zreszta podejrzany ten specjal a watroba nie ma lekko
-acha jesli sa juz zwapnienia ,to juz beda zawsze
wlasciwie to najlepszym lekarstwem jest ruch i tak zapytam czy noga i to sciegno jest przykurczone
mozna cos brac polykac ,ale ile tego zreszta podejrzany ten specjal a watroba nie ma lekko
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Cissus to zioło wspomagające organizm na wiele sposobów. Przede wszystkim poprawia kondycję scięgien i stawów (oraz kości, przydatny np po złamaniach), polecany sportowcom, osobom aktywnym i posiadającym problemy z tkanką łączną bądź w ramach profilaktyki urazów przciążeniowych.
Należy zwrócić uwagę na właściwości anty-glukokortykoidowe. Jest to szczególnie ważne u biegaczy którzy sa wręcz zalewani hormonem katabolicznym tj. Kortyzolem. Sam Kortyzol w przeciętnym stężeniu nie jest zły gdyż aktywuje on tak zwany szlak ubikwityna-proteasomy proteolizy (rozkładu białek). Ten szlak rozkładu tkanek jest istotny przy usuwaniu uszkodzonych i niefunkcjonujących protein, ale kiedy jego działanie jest zbyt aktywne podczas okresów podwyższonego poziomu kortyzolu (np. podczas choroby, stresu i przetrenowania) następuje nadmierne rozkładanie normalnych komórek, co prowadzi do mikro urazów mięśni , ścięgien i chrząstek.
Poza tym Cissus jest bogaty w fitosterole, witaminy i antyoksydanty a te są niezwykle potrzebne każdemu biegaczowi jak i osobom które chcą cieszyć sie zdrowiem
Należy zwrócić uwagę na właściwości anty-glukokortykoidowe. Jest to szczególnie ważne u biegaczy którzy sa wręcz zalewani hormonem katabolicznym tj. Kortyzolem. Sam Kortyzol w przeciętnym stężeniu nie jest zły gdyż aktywuje on tak zwany szlak ubikwityna-proteasomy proteolizy (rozkładu białek). Ten szlak rozkładu tkanek jest istotny przy usuwaniu uszkodzonych i niefunkcjonujących protein, ale kiedy jego działanie jest zbyt aktywne podczas okresów podwyższonego poziomu kortyzolu (np. podczas choroby, stresu i przetrenowania) następuje nadmierne rozkładanie normalnych komórek, co prowadzi do mikro urazów mięśni , ścięgien i chrząstek.
Poza tym Cissus jest bogaty w fitosterole, witaminy i antyoksydanty a te są niezwykle potrzebne każdemu biegaczowi jak i osobom które chcą cieszyć sie zdrowiem
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
i super ziolo ,ale ja to rozumie tylko czy kazdy ma znas wyksztalcenie medyczne warto napisac to troche prosciej,mam mieszane[ambiwalentne] uczucia czy warto jeszcze cos w siebie wpychac bo watroba lubi sie odezwac na 30% przed koncem zawodow i wtedy zwalniamy lub nie konczymy,pozdrawiam
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
a czy widziałeś , żeby zawodnicy z pierwszych stron gazet zwalniali przed metą z powodu bólu wątroby? (no chyba , że walą w siebie sterydy) Wręcz przeciwnie, zastanawiałeś sie dlaczego z USA tylu startuje seniorów, mastersów i przy tym robią tak wyśrubowane wyniki? To właśnie zioła które umiejętnie brane nie dość , że robią z sportowca Tytana i w dodatku odtruwają nasz organizm z całej tej chemii zawartej w przetworzonym jedzeniu które truje nasz organizm . Polska też powoli zaczyna sie uczyć i niedługo przestanie być ciemnogrodem.krasnoludek6 pisze:i super ziolo ,ale ja to rozumie tylko czy kazdy ma znas wyksztalcenie medyczne warto napisac to troche prosciej,mam mieszane[ambiwalentne] uczucia czy warto jeszcze cos w siebie wpychac bo watroba lubi sie odezwac na 30% przed koncem zawodow i wtedy zwalniamy lub nie konczymy,pozdrawiam
Wpisz w wyszukiwarkę słowo "Adaptogen" to w skrócie poznasz ich cenne właściwości.