Masz problem z pomiarem tętna,.. Zadzwoń 00800 4412454
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie przejmuj się, Zbynek postanowił coś naskrobać i naskrobał. Nie wiedział biedaczysko, że Garmin sam stwierdził, że w paskach miękkich zastosowano wadliwe elektrody. Skłonność koncernów do wymieniania tego czego wymieniać nie muszą jest dosyć ograniczona,...
- ZbigniewX
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Rynek, zachowajmy wycieczki osobiste na inne okazje. Porozmawiajmy merytorycznie, potrafisz tak?
Naskrobałem jak piszesz dlatego ponieważ czasy jednogłośnego wyrażania swoich myśli i opinii mamy już ładnych kilkanaście lat za sobą i teraz każdy może mieć swoje zdanie i je wypowiadać.
Wypowiadamy się na forum które w tym celu istnieje.
Zgadzam się że koncerny w przypadku wadliwych produktów urządzają akcje naprawy/wymiany. Domyślam się jednakże że z Polski jest zgłaszanych więcej takich przypadków. Dlaczego?
Może TO jest paskudną stroną polskiego charakteru?
Ocyganić kogoś, nabrać, oszukać, wykorzystać nadarzającą się sposobność aby zarobić kilka złotych. Jaką robimy sobie opinię? To mnie nurtuje... .
Skoro Rynek, biedaku temat dotyczy miękkich pasków to dlaczego zgłaszane są też twarde? A może się mylisz, może to ta nasza polska specyfika, polski charakter?
Ja w tym temacie na razie kończę. Pyskówki? Dziękuję, nie.
Naskrobałem jak piszesz dlatego ponieważ czasy jednogłośnego wyrażania swoich myśli i opinii mamy już ładnych kilkanaście lat za sobą i teraz każdy może mieć swoje zdanie i je wypowiadać.
Zgadzam się że koncerny w przypadku wadliwych produktów urządzają akcje naprawy/wymiany. Domyślam się jednakże że z Polski jest zgłaszanych więcej takich przypadków. Dlaczego?
Ocyganić kogoś, nabrać, oszukać, wykorzystać nadarzającą się sposobność aby zarobić kilka złotych. Jaką robimy sobie opinię? To mnie nurtuje... .
Skoro Rynek, biedaku temat dotyczy miękkich pasków to dlaczego zgłaszane są też twarde? A może się mylisz, może to ta nasza polska specyfika, polski charakter?
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jeżeli Toyota zaprasza użytkowników do swoich serwisów to nie dlatego, że ktoś chce koncern na coś naciągnąć lecz dlatego, że stwierdza problem. Jeżeli koncern Garmin zaprasza użytkowników do wymiany pasków to nie insynuuj, że korzystają z tego cwaniaczki którzy następnie zaczną wystawiać to na Allegro. Zgłoś znane Ci przypadki nadużyć lub nie zajmuj stanowiska w sytuacji, gdy tylko Ci się coś wydaje. Nie ględź o Polskich przywarach "bo tyle wiesz o sobie ile Cię sprawdzono".
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A czy możesz poprzeć jakimiś sensownymi argumentami ( może masz dostęp do jakichś miarodajnych badań ) swoją tezę, bardzo stereotypową, jakoby w Polsce odsetek cwaniaków i złodziei był większy niż w innych krajach? Ciekawe, że takie zdanie o nas mamy głownie my sami... Inna sprawa, że w pokoleniu 40+, ludzi dorastających w późnym komunizmie, może występować tzw "mentalność postkolonialna"( wyczerpująco o tym pisze Ziemkiewicz, w "Polactwie" zwłaszcza) w której cwaniactwo, nieróbstwo, złodziejstwo itp są dominujące, ale to też twierdzę jest już w zaniku. Poza tym, to chyba nie są główni użytkownicy GarminaZbigniewX pisze:Rynek, zachowajmy wycieczki osobiste na inne okazje. Porozmawiajmy merytorycznie, potrafisz tak?

Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
- Hael
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:03
- Życiówka w maratonie: 02:57:54
Rzucac oszczerstwa bez dowodow to tez chyba paskudna strona polskiego charakteru?ZbigniewX pisze:Rynek, zachowajmy wycieczki osobiste na inne okazje. Porozmawiajmy merytorycznie, potrafisz tak?
Napisalem do Garmina, bo mi sie popsul pasek, sami mi zaproponowali wymianę, nie musialem im dosylac popsutego, mimo, ze chcialem. Moze wiedza po SN, ktore urzadzenia sie psuja. Nie wiem. Dla mnie Garmin ma ogromnego plusa. Za zaufanie i budowanie pozytywnych relacji. A ja nikogo nie oszukalem i nie zamierzam.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Przecież to dotyczy tylko nowych pasków. Wg mnie Garmin zrobił jakiś błąd w pasku i wiedząc o tym nawet nie robi problemów w wysłaniu nowego. Ja właśnie otrzymałem nowy wczoraj i wygląda na to że jest ok.ZbigniewX pisze:Może i zrobię małe zamieszanie ale nagły wysyp uszkodzonych pasków/błędnych wskazań jest zaskakujący skoro wszystko wcześniej było OK i każdy chwalił Garmina. Ciekawy jestem ile osób nie napisało w temacie o wymianie paska.
Wydaje mi się że został odkryty sposób na załatwienie sobie nowych egzemplarzy/sprzedaży na allegro.
Teraz możecie zacząć mnie biczować że tak nie jest... .
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Zbynek ( skoro już idziesz w zdrobnienia ).... wyrwane z kontekstu, ale w moim przypadku wymieniony został pasek TWARDY. Dostałem miękki premium, czy lepszy? Czas pokaże.ZbigniewX pisze:Skoro Rynek, biedaku temat dotyczy miękkich pasków to dlaczego zgłaszane są też twarde? A może się mylisz, może to ta nasza polska specyfika, polski charakter?
Cały post, wydaje się jedynie szpilą, po co? na co? cholera Cie wie, ewidentne zachowanie typu "pies ogrodnika"
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Nie tylko u Ciebie i użytkowników tego forum. Zdaje się dwa lata temu, Garmin przeprowadzał akcję wymiany baterii w nawigacjach ( dobrze ponad 1 mln sprzedanych egzemplarzy ), bo stwierdził kilka przypadków jej wadliwego działania, którego mogło byc potencjalna przyczyna zwarcia, a w konsekwencji nawet pożaru.Hael pisze: Dla mnie Garmin ma ogromnego plusa. Za zaufanie i budowanie pozytywnych relacji. A ja nikogo nie oszukalem i nie zamierzam.
Dla niektórych etyka w biznesie jest najważniejsza, dla innych, ta nie występuje nawet w słowie pisanym.