Komentarz do artykułu Maraton Nowojorski w ogólnokrajowej am

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale jeździ(ł) kubica.

skoki też - niszowy sport, na fali małysza lecą któryś rok.

od jakiegoś czasu - justyna i biegi.

generalnie dla TVP nawet lepiej, ze sport w którym polacy odnoszą sukcesy jest niszowy - mniejsza kasa za prawa do transmisji.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Troche znam warunki, jakie panuja w niemczech:
4-5 milonow biegaczy,
Zawody prawie w kazdej wsi, takze kluby biegaczy
Maratony gdzie i ile chcesz,
(...)
Co roku dyskusje, dlaczege nikt nie chce patrzyc na maraton w TV? Dlaczege nikt nie chce go transmitowac?
może własnie dlatego? po co oglądać przez szybkę coś co pod twoim domem jest na żywo?
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze: Ludzie wola 2 godziny patrzyc, jak 20 samochodow w kulo jezdzi (F1) i sie nic... nic nie dzieje... Aha... po godzinie zmiana opon :hahaha:
Pozd.
Rolli
to jest dopiero niezrozumiałe
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W sobote amerykanska stacja NBC po raz pierwszy w historii nada transmisje telewizyjna z proby olimpijskiej w maratonie.

Do tej pory widzowie "ratowali sie" przekazem z netu.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

F1, skoki narciarskie,... nuda jak cholera. Polacy oglądają bo nie mają nic w zamian. Gdyby w Polsce było tylu sportowców ilu jest w USA, NIEMCZECH, ROSJI, czy ANGLII to emocje rozkładały by się inaczej. Patrzyliśmy na Małysza bo niby na co innego mieliśmy patrzyć? Gdyby była świetna liga, świetny tenis czy na przykład biathlon to ja bym na skoki nie tracił prądu.
Inna sprawa, że interesuje mnie sport kontaktowy. Skoki, jazda figurowa itp, to kompletne nudy.
Mam na dysku nagrane kilka maratonów i czasem do nich powracam. Maraton w NYC staram się oglądać i nagrywać zawsze, wyjątkiem był ostatni rok kiedy transmisja pokryła mi się z długim wyjazdem.

Misyjność telewizji to pokazywanie imprez na wysokim poziomie, szczególnie z udziałem Polaków ale to również pokazywanie dzieci, młodzież i starsi startujących w biegach ulicznych. To ten rodzaj misji o której TV zapomina i jasno dowodzi tego, że tak naprawdę interesują ich wpływy z reklam a nie jakaś tam misja. Podobnie jak misja nie interesuje organizatorów imprez biegowych. No, chyba, że ktoś uzna że maraton wypełnia zapis, w zasadzie we wszystkich regulaminach biegu.
CEL.
Propagowanie biegania jako najprostszej formy aktywności fizycznej.

Propagowanie biegu to organizacja biegu od kilkudziesięciu metrów do kilku kilometrów. Osoba która chce zacząć nie wystartuje na 10 km. Tymczasem w Polsce trudno jest znaleźć bieg na pięć kilometrów. Trochę w tym względzie się poprawia, sporo organizatorów wprowadza NW jako oddzielną kategorię podczas imprez biegowych. Towarzyszących jednak biegów dla najmłodszych i "nie wtajemniczonych" jest jak na lekarstwo.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ