Mam stopę neutralną i ważę w okolicy 83kg.
Jeżeli ktoś zna to proszę po prostu o wymienienie danej marki i modelu, a o resztę będę martwił się sam

hm...lapka88 pisze:A czy zna ktoś jakieś odpowiednie buty przeciwdeszczowe? Oprócz wspomnianych w artykule Nike i z GTX.
Mam stopę neutralną i ważę w okolicy 83kg.
Jeżeli ktoś zna to proszę po prostu o wymienienie danej marki i modelu, a o resztę będę martwił się sam
Jeżeli tak jest, po co wydawać kasę na buty z gore?? Czym różnią się w suche dni, odśnieżone zimą chodniki? Na takie nie trzeba nawet trailowych, a jak sam napisałeś to tylko napychanie kasy producentom.Johnny9 pisze:..... ale ostatnio kupiłem asicsy gel-gt2160 G-tx i uważam, że to doskonałe rozwiązanie na suche zimowe dni w miescie. Po co mi kolce lub specjalny bieżnik jesli w mieście wszystkie chodniki są odśnieżane?
tez nie mam problemow z zimnem.. za to chcialabym sie nie slizgac na nieodsniezonych chodnikach... ogladalem dzis Pegasusy Trail i nie wiem czy podeszwa da rade zima na sliskich nawierzchniach..herson pisze:
Jeżeli tak jest, po co wydawać kasę na buty z gore?? Czym różnią się w suche dni, odśnieżone zimą chodniki? Na takie nie trzeba nawet trailowych, a jak sam napisałeś to tylko napychanie kasy producentom.
Osobiści, nie miałem jeszcze sytuacji w której byłoby mi zimno w palce podczas biegania.... za wyjątkiem tych u rąk
ciekawe jak z trwałością tego bieżnika w speedcrossach 2herson pisze:koreek odbywają się na osiedlowej scieżce rowerowej ( albo na ulicy jak jest wystarczająco późno ) i na zimę zakupiłem salomony speedcross 2 ( fajna cena jest w http://sklepzakopane.pl/ ). Na świeży czy zmrożony śnieg na chodnikach, uważam że będą w sam raz. Do lasu wiadomo, bajka. Z ciekawości dwa razy pobiegałem w nich w lesie i oprócz długiego języka ( gdzie chowasz "sznurówkę" z systemem ), póki co nie zaobserwowałem innych wad. Zobaczymy jak przyjdzie intensywny okres ich użytkowania.
W porównaniu z trailówkami NB MT572BY, czułem się w nich zdecydowanie bezpieczniej ( a może zwyczajnie przyjemniej? ), pewnie z uwagi na większy traktor na spodzie...
Zdecydowanie nie, chyba że kupujesz buty strice na zimę, pluchy jesienno-wiosenne i nic więcej. Poza tym, sama membrana nie jest rozwiązaniem, bo jak ktoś juz pisał, może i nie wpuszcza wody, ale jak już to zrobi, wypuścić też nie chce. Zakładając, że chodniki są odśnieżane, możesz biegać w tych których używasz na codzień. Jeżeli nie są, "zwykłe" buty też dadzą radę a lepiej zainwestować w 2-3 pary porządnych skarpet.activ pisze:Hej Panowie,
Jako że rozglądam się za nowymi butami, a zbliża się zima, mam kilka pytań. Czy do biegania po asfalcie (chodniki etc) potrzebuję mieć super specjalne buty z membaną? Czy jest opcja kupić buty całoroczne, które będą równie dobrze sprawdzały się w zimie co w lecie? Zależy mi na dobrej amortyzacji z powodu tego co mam do dyspozycji wokół domu. Czy ktoś ma podobne doświadczenia?
Z góry dzięki
a o tym warunku wcześniej nie wspominałeślapka88 pisze:Adidasy mi się nie podobają
moje pierwsze buty biegowe miały własnie takie zadanie - być całoroczne i nie za bardzo przemakać ale też nie ugotować stopy :Dactiv pisze:Hej Panowie,
Jako że rozglądam się za nowymi butami, a zbliża się zima, mam kilka pytań. Czy do biegania po asfalcie (chodniki etc) potrzebuję mieć super specjalne buty z membaną? Czy jest opcja kupić buty całoroczne, które będą równie dobrze sprawdzały się w zimie co w lecie? Zależy mi na dobrej amortyzacji z powodu tego co mam do dyspozycji wokół domu. Czy ktoś ma podobne doświadczenia?
Z góry dzięki