Intensywny trening biegowy oraz siła i zmęczenie serca ???

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
2012Years
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:36

Nieprzeczytany post

Biegam 2 razy dziennie i chcę codziennie ćwiczyć sztangą na nogi. jak to się ma na moje serce ??? O uda się nie boję bo mają być chude ;D
PKO
owenb
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak długo trenujesz? Bo zdaję mi się że nie zbyt długo, widzę że masz ambicje ale jeżeli ktoś nie jest super wytrenowany moim zdaniem nie potrzebuje trenować 2 razy dziennie bo jedynie zrobi sobie krzywdę mam na myśli tu kontuzje. A trening codzienny wystarczy żeby biegać naprawdę szybko.

A co do pytania durne to tak jak bys sie zapytał czy po biegu godzinnym albo po zawodach będe miał zmęczone serce ?
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ehh biegam 7 lat a 4 lata z intensywnością dzienną dlatego chce 2x dziennie ;)
owenb
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

2012Years pisze:ehh biegam 7 lat a 4 lata z intensywnością dzienną dlatego chce 2x dziennie ;)
Nasuwa mi sie w tym momencie wiele myśli a jedna z nich jest: Tyle lat biegasz i zadajesz takie pytania? Po drugie biegasz dla wyników czy dla siebie i po trzecie 2 treningi dziennie i jak to wylada? że biegasz same rozbiegania?
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

zależy od okresu biorę przykład z treningu króla mili ;) A co do serca słyszałem że treningi 2x dziennie i trenowanie codziennie na nogi sztangą obciąża serce ;/
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

na bica też ćwiczę oraz nogi czasem klata. Jak to jest z tym testosteronem ???
owenb
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Santiago pisze:
2012Years pisze:na bica też ćwiczę oraz nogi czasem klata. Jak to jest z tym testosteronem ???
wzrośnie ci w dużych ilościach, więc się nie martw o niego :)

a dokładniej chodziło mi o to, że ćwicząc nogi będziesz miał lepsze mniejsze mięśnie takie jak biceps czy triceps
Nie żebym się czepiał ale niby przy jakim cwiczeniu ze sztanga na nogi bedzie mu pracowa triceps?
Awatar użytkownika
Tomek1993
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:27
Życiówka w maratonie: 3:03:42

Nieprzeczytany post

Cześć Buki ty stary wyjadaczu. Co tam u Ciebie? Jak przygotowania do Igrzysk w Londynie?
Awatar użytkownika
hugra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:40 Bieg Niepodleś
Życiówka w maratonie: 4:07:51

Nieprzeczytany post

Jakie dystanse pokonujesz dziennie?
Po co trenowac codziennie sztanga?
Chcesz rozbudować mięśnie czy je wzmocnic?
Jesteś nastawiony na osiągnięcie w przyszłości jakiegoś dobrego wyniku czy ćwiczysz bo chcesz mieć lepszą sylwetke?
O serce niema się co martwic.
5km--19:56, 10km--43:40 , 21.097km--1:40:36 ,42.195km--4:07:51
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ehh Przygotowania do Londynu ??? Dobrze idą. Chcę coś osiągnąć ale postanowiłem sztangę na nogi 3 razy w tygodniu ;D Ponieważ duży regres by był :P Co Santiago ten testosteron zrobi w organizmie w dużych ilościach ???
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A codziennie sztanga na nogi co by zrobiła ???
owenb
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

2012Years pisze:A codziennie sztanga na nogi co by zrobiła ???
W treningu ważna jest regeneracja, robiąc to codziennie nie tylko narazisz sie na kontuzje ale może dojśc do efektu odwrotnego. Po za tym powiedz mi ile masz lat bo jeżeli jeszcze rosniesz nie radził bym ci robic duzo cwiczen ze sztanga i napewno nie na duzych cieżarach. Pewnie zapytasz dlaczego ale cie uprzedze a no dlatego ze mozesz już nie urosnąc.
owenb
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

O santiago nie zauwazylem ze napisałeś :D
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Santiago,
nie neguje wartosci merytorycznej Twojej wypowiedzi, ale rzucily mi sie w oczy dwie rzeczy:
Santiago pisze: Jeden z weteranów 3-boju, w filmie "POWER UNLIMITED" opisywał przypadek niepełnosprawnej dziewczynki, która nawet nie była w stanie samodzielnie chodzić, a mogła ona robić przysiady ze sztangą i skwitował to następująco: "ta dziewczyna była w stanie robić przysiady, a ty opowiadasz o swoich chorych kolanach?!".
to chyba troche tak, jakby Scott Jurek powiedzial do przecietnego smiertelnika, pracujacego po 8h dziennie za biurkiem: 'stary, to ja biegam setki kilometrow, a ty masz problem, zeby przebiec dziesiec?!' ;)
Kiedy jest najlepszy moment na naukę nowych języków? Kiedy jesteś młody (małe dzieci automatycznie mogą nauczyć się nawet kilku języków – jeśli ich rodzice posługują się nimi na co dzień np. niemieckiego, polskiego i angielskiego). Im później, tym nauka kolejnego języka przychodzi coraz trudniej.
mysle, ze w odniesieniu do sportu takie porownania nie sa do konca trafne. oczywiscie, mlode cialo - podobnie jak mlody umysl - jest plastyczny, podatny na nowe bodzce i stosunkowo latwy do 'wyszkolenia'. ale wlasnie z uwagi na ta elastycznosc nalezy byc ostroznym w pracy z nim, bo latwiej mozna przegiac. dlatego juniorzy trenuja na mniejszych objetosciach kilometrazowych niz dorosli, dlatego nie dopuszcza sie ich do startu w maratonie itp. zreszta nie tylko u ludzi tak to dziala - mlode konie, blyskajace potencjałem, ktore wygrywaja zawody w skokach przez przeszkody, wlasciwie nigdy nie zachowuja tej formy w 'doroslej' karierze.
2012Years
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Panowie dobrze rozmawiacie ;D Ja mam 17 lat. Robię przysiady ze sztangą 5x30 przerwa 1 minuta ;) Chciałem codziennie by moje uda były maxymalnie mniejsze i silne, co by dało moc w bieganiu ;D Chociaż codziennie wydaje mi się nie potrzebne bo biegam znaczy na razie staram się biegać 2x dziennie ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ