Jak sprawdzić czy mam stopę supinującą, pronującą czy neut.?
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Wiesz co, w każdym większym sklepie biegowym już mają taką możliwość. Nie jest to płatne, przynajmniej ja się nie spotkałam, aby płacić. Poszukaj w necie, z reguły na stronach internetowych jest info, czy mają taką opcję w swojej ofercie. No i na każdych większych zawodach stoją stoiska firmowe, gdzie również możesz sobie takie badanie zrobić. Wiem, że teraz na Maratonie Warszawskim będzie taka możliwość na stoisku Adidasa.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W większości sklepów badanie jest bezpłatne jeśli kończy się zakupem butów.
Jeśli butów nie kupujesz - płacisz w zależności od miejsca 20-40zł.
Bywa tak, że możesz sobie zachować paragon za badanie i jeśli przyjdziesz np. po 3 tygodniach (po wypłacie
), to Ci zrobią rabat w wysokości ceny badania.
Wbrew pozorom nie w każdym sklepie biegowym jest możliwe to badanie (tak przynajmniej wynikało z badania przeprowadzonego przez miesięcznik BIEGANIE w zeszłym sezonie).
Sprzedawcy używają najróżniejszego sprzętu. Od własnego oka, do kamery ustawionej za biegaczem na mechanicznej bieżni.
Jeśli butów nie kupujesz - płacisz w zależności od miejsca 20-40zł.
Bywa tak, że możesz sobie zachować paragon za badanie i jeśli przyjdziesz np. po 3 tygodniach (po wypłacie

Wbrew pozorom nie w każdym sklepie biegowym jest możliwe to badanie (tak przynajmniej wynikało z badania przeprowadzonego przez miesięcznik BIEGANIE w zeszłym sezonie).
Sprzedawcy używają najróżniejszego sprzętu. Od własnego oka, do kamery ustawionej za biegaczem na mechanicznej bieżni.
napieraj.pl
- nasionko
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43'32''
- Życiówka w maratonie: 3h35'34''
- Kontakt:
Tutaj jest mała ściągawka (na samym dole artykułu). Określenie typu stopy na podstawie ścierania się podeszwy buta
http://bieganie.pl/?show=1&cat=170&id=367

-
- Wyga
- Kontakt:
I tu - http://www.myprecisionfit.com/test/welc ... rSelected= test na rodzaj stopy by Mizuno