Podróbki Asics 2160?

Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak na mój gust to podróby :bum:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
PKO
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Ostatnio (parę tyg. temu) przymierzałem w Decathlonie GT2160.
Były czerwone i żółte. Czerwone za 450 PLN, żółte za 250 PLN (przecena pt. "koniec serii"). Czerwone wyglądały lepiej (niby to samo ale jakoś mniej badziewnie wyglądały) i leżały mi lepiej. Czerwone w cenie żółtych bym kupił:) Jakoś to mi się składa do kupy z Twoją opowieścią.
bartholomew_80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

No właśnie o tym mówię, moje niebieskie 2160 są o wiele gorzej wykonane niż czerwone 2160. Jednak na obydwu jest "made in vietnam" więc to nie jest kwestia fabryki.
Co więcej, jestem pewny, bo porównywałem sam, że mają inną amortyzację - czerwone są jakby nieco twardsze, co akurat uważam jest dla nich na korzyść (bo i tak 2160 są jak poduszkowce :)
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest na forum niejaki Tomek Michałowski, to jest jakiś wysoko postawiony pracownik Decathlonu na Targówku, działu bieganie. Zapytaj go, na pewno wie o co chodzi, tylko kwestia czy to nie są dane wrażliwe dla firmy i czy jest w stanie powiedzieć na czym to naprawdę polega, bo to dziwnie wygląda - ten sam model buta a jedne są o połowę tańsze i niby końcówka serii, coś tu jest nie tak??
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostatnio byłem znów w Decathlonie i podobna sytuacja - Mizuno Wave Fortis 4 w jednej wersji kolorystycznej za 400PLN, w drugiej za 190PLN :) Ale tu jakościowo wyglądały tak samo.

Swoją drogą parę modeli butów jest w Decathlonie w niezłej cenie, kupiłem Asicsy 1160 za 210PLN.
Wave
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Taka firma jak Decathlon NIGDY nie pozwoliłaby sobie na zakup towaru z innego źródła niż oficjalny dystrybutor. Dwie różne ceny na ten sam model buta biorą się z faktu że większość firm produkujących sprzęt sportowy działa w kalendarzu sezonów SS (wiosna/lato) i AW jesień/zima). Natomiast poszczególne wersje/generacje modeli debiutują raz na rok (najczęściej w sezonie SS). Aby jednak model nie znudził sie klientom - producent "odświeża" go w kolejnym sezonie (AW) zmieniając kolorystykę. W wyniku takiego zabiegu możemy ujrzeć teraz na półce ten sam model w dwóch cenach - ten z sezonu SS bedzie przeceniony jako stara kolekcja z kolei model AW w innej kolorystyce debiutuje z "pierwszą" ceną. Do tego należy dodać jeszcze fakt że producenci często tak dużym klientom jak "Decathlon", "Go Sport", "Intersport" oferują modele na wyłączność (SMU) tak aby nie było konfliktu pomiędzy nabywcami.
zpawel23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dla porównania wersja czerwona:
http://www.sportsdirect.com/asics-gt-21 ... e=21202608
i wersja niebieska:
http://www.sportsdirect.com/asics-gt-21 ... e=21202637
i kolejna:
http://www.sportsdirect.com/asics-gt216 ... oes-212071
i trial:
http://www.sportsdirect.com/asics-gel-2 ... oes-213034
Zdjęcia ze strony brytyjskiego sklepu i wydaje mi się że rozwiewają wątpliwości.
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wave pisze:Taka firma jak Decathlon NIGDY nie pozwoliłaby sobie na zakup towaru z innego źródła niż oficjalny dystrybutor.
A ja w życiu tego nie sugerowałem! Żeby było jasne:) Chodziło mi o to, że jeśli są różnice w wykonaniu tych samych butów w Decathlonie, tzn. że jest duża szansa na to że autor wątku kupił oryginały, a po prostu producent ma zauważalne różnice pomiędzy wykonaniem/jakością poszczególnych wypustów tej samej serii butów. Howgh!:)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ