Problem

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
piter88
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! Zaczełem biegać 2 tyg temu, stosowałem sie do zaleceń typu rozgrzewka i rozciaganie, oczywiscie biegałem w butach do biegania(mam lekka pronacje i buty mam asicsy gt-2150) tyle, ze wiekszosc po chodnikach, realizowałem plan 10tygodniowy i zaczał sie problem z noga, boli mnie, gdy wchodze i schodze po schodach, kiedy chodze lub biegne boli minimalnie, gdy nie robie nic nie boli. Ból wystepuje w prawej nodze po wewnetrznej stronie na wysokosci zgiecia kolana(patrzac od tylu) patrzac od strony rzepki z góry to boli na po lewej stronie na dole tak po ukoscie. Głownie bokli jak robie np. prazysiady, chodze, lub wchodze po schodach, wstaje z krzesla. Jak to jak najszybciej wyleczyc? Ile musze odpoczywac, kiedy bede mogl wrocic do biegania? Ze 3 miesiace temu mialem przeciazone kolano z powodu jazdy na rowerze(bolało na dole przy rzepce, ale na srodku i tak jakby od srodka). Mozliwe, że źle ukladalem stopy podczas biegu? Jak biegamy to jak stopa styka sie z podlozem to powinna byc wyprostowana, czy lekko zgieta w kolanie? Stopa powinna byc prosto, czy lekko na zewnatrz?
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Stopa powinna być prosto. Ale na Twoim miejscu poszedłbym do sportowego fizjoterapeuty żeby Cię obejrzał..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ