Plan M.Bartoszaka - modyfikacje - tygodniowy rozkład

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rozumiem. Sporo mi rozjasniles - dzieki. W takim razie zaniecham swoich prob zamieszania ;)

Zastanawiam sie tylko, czy nie lepiej w takim razie zamienic poniedzialek (sile) z wtorkiem (tempo) - ale Wojtek mi tu podpowiada, ze lepiej, zebym byla mniej swieza na tempówce, niz na siłowym.

Podsumowujac,
rozkład (akcenty pogrubione): [ siła -> tempo -> krótkie rozbieganko -> długie wybieganie -> WOLNE -> interwały -> krótki/średni bieg ] jest OK?
co z tymi nieszczesnymi interwalami? obawiam sie, ze to bedzie mordęga i katorga, więc tak jakoś niezachęcająco wygląda fakt, że po nich mam jeden dzień biegania bez stresu, a potem kombos dwóch akcentów :sss:
PKO
byk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ioannahh pisze:Podsumowujac,
rozkład (akcenty pogrubione): [ siła -> tempo -> krótkie rozbieganko -> długie wybieganie -> WOLNE -> interwały -> krótki/średni bieg ] jest OK?
co z tymi nieszczesnymi interwalami? obawiam sie, ze to bedzie mordęga i katorga, więc tak jakoś niezachęcająco wygląda fakt, że po nich mam jeden dzień biegania bez stresu, a potem kombos dwóch akcentów :sss:
Tak jak wcześniej pisał gwyn: SB nie jest mocnym akcentem. Zresztą pal licho z tym co pisał gwyn (z całym szacunkiem do Niego :usmiech:), ale to samo twierdzi też Jurek Skarzyński. A jemu to chyba można zaufać. Twierdzi też, że SB jest dobrze zrobić przed mocnym akcentem (zabij mnie, ale nie pamiętam dlaczego :hejhej:), więc zamiana
ioannahh pisze:Zastanawiam sie tylko, czy nie lepiej w takim razie zamienic poniedzialek (sile) z wtorkiem (tempo)
to raczej strzał kulą w płot.

Do zobaczenia na Dominiku :usmiech:.
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Trochę demonizujesz ten trening siłowy. To NIE JEST mocny akcent, jeszcze raz powtarzam, i rację ma Twój Wojtek że radzi Ci go robić przed biegiem tempowym, nie po. Nie ma racji co do motywów, bo nie chodzi tu o to żeby być świeższym na treningu SB ale o to że ten trening poprawia czucie mięśniowe, i dzięki temu następnego dnia będziesz fruwać. A robiąc to odwrotnie nie będzie korzyści z SB na akcencie a na SB nie wydusisz odpowiedniej dynamiki na zmęczeniu z poprzedniego dnia. Ten układ do którego teraz doszłaś wygląda ok, alternatywnie mogę Ci zaproponować to co sam aktualnie uskuteczniam (pod 10K):
Pon - wolne, Wt - easy+SB, Śr - drugi zakres, Czw - easy, Pt - easy + rytmy (albo wolne, ponoć w dni na "p" się nie biega :D ale wtedy rytmy zrób w czwartek) So - interwały, Nd - długie wybieganie.
Pozdrowienia i sukcesów!
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gwynbleidd, byk - dzięki :)
w takim razie zostawiam tak jak jest.

moze rzeczywiscie niepotrzebnie demonizuje trening sily biegowej, ale jak tu nie demonizowac czegos takiego na przyklad:
3x(4x100/30'', 2x200/1' + 400m) albo 3x(5x100/15'', 3x200/45'', 2x400/1'15 + 800/2')
jak sie jest tylko małym, drobnym dziewczęciem? :spoczko: :spoczko: :spoczko:
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Temu też można zaradzić - zdrowa dieta, czyli McDonald's trzy razy dziennie i szybko nabierzesz odpowiedniej masy :bum: Kto wie czy nie będzie to nawet prostsza droga do celu. Zamiast planu Bartoszaka z SB - na mięsie i luźnych wybieganiach 40' samo się złamie ;) Jedz mięso, będziesz wielka!
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:daj sobie spokój z tym 70%, zamęczysz sie próbując biegać tak wolno.
70 % to wolno ?, zależy dla kogo. Ja np przy wiekszosci wybieganiach nie przekraczam tej wartosci ale biegam do maratonu
R.S.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dla pardity i większości początkujących.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ