Co wplywa na Heart Rate

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tylko
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Po pierwsze nie wiem czy w dobrym dziale pisze, jesli nie to prosze o przeniesienia tematu w odpowiednie miejsce.

Biegam juz jakis czas i zastanawiam sie co wplywa na wysokosc mojego Heart Rate. To znaczy dzis bieglem poraz kolejny sowja standardowa trasa jednak moj pulsometr wskazywal od poczatku odrobine wieksze tetno niz zwykle, przez co starajac sie utrzymac moje tento w odpowiednich widelkach cala trase przebieglem blikso poltorej minuty wolniej.

Z czynnikow, ktore mi sie wydaje ze mialy wplyw to byc moze wyzsza temperatura powietrza oraz to ze mocniej zaczalem bieg.

Prosze o podpowiedzi co zwieksza nasz HR i jak go zmniejszyc w dlugim okresie czasu (wielu biegach w przyszlosci).

Dzieki pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ogólne przemęczenie (choć to daje też czasem odwrotne efekty), zmęczenie poprzednim treningiem, niewyspanie, stan podgorączkowy, wyższa temperatura otoczenia.
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

... wilgotność powietrza, nawodnienie organizmu... itd
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czosnek - kiedyś wciągnąłem ząbek przed biegiem, (zimno było i lało) celem zabezpieczenia się przed przeziębieniem. Straaaszznieee miii seeerduuuchooo zwoolniłoooo. Odradzam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ