Witam
Po pierwsze nie wiem czy w dobrym dziale pisze, jesli nie to prosze o przeniesienia tematu w odpowiednie miejsce.
Biegam juz jakis czas i zastanawiam sie co wplywa na wysokosc mojego Heart Rate. To znaczy dzis bieglem poraz kolejny sowja standardowa trasa jednak moj pulsometr wskazywal od poczatku odrobine wieksze tetno niz zwykle, przez co starajac sie utrzymac moje tento w odpowiednich widelkach cala trase przebieglem blikso poltorej minuty wolniej.
Z czynnikow, ktore mi sie wydaje ze mialy wplyw to byc moze wyzsza temperatura powietrza oraz to ze mocniej zaczalem bieg.
Prosze o podpowiedzi co zwieksza nasz HR i jak go zmniejszyc w dlugim okresie czasu (wielu biegach w przyszlosci).
Dzieki pozdrawiam
Co wplywa na Heart Rate
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ogólne przemęczenie (choć to daje też czasem odwrotne efekty), zmęczenie poprzednim treningiem, niewyspanie, stan podgorączkowy, wyższa temperatura otoczenia.
- PiotrekMarysin
- Zaprawiony W Bojach
... wilgotność powietrza, nawodnienie organizmu... itd
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
- Życiówka w maratonie: brak
Czosnek - kiedyś wciągnąłem ząbek przed biegiem, (zimno było i lało) celem zabezpieczenia się przed przeziębieniem. Straaaszznieee miii seeerduuuchooo zwoolniłoooo. Odradzam.