Jaki pulsometr? Najlepiej z Sigmy %hr, międzyczasy,

Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

pc 9
pc 15
pc 25.10

konkretnie który z tych? lub cos innego

chce mieć stoper, który jest cały czas widoczny, do tego %hr, hr widoczne cyfrowo, międzyczasy

mają te które wymieniłem międzyczasy? bo czytam od rana i konkretów brak
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
PKO
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

PC-15 mam i ma to co piszesz, szkoda że tylko niekodowany pasek. jak dla mnie styka. może że masz kaskę większa na to przeznaczoną :)
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a powiedz, odnośnie międzyczasów, ile konkretnie można złapać? i czy faktycznie wychodzi automatycznie ze stopera po 5 minutach?

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 32:22
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Łapie 50 międzyczasów, na wyświetlaczu masz widoczny tylko czas obecnego odcinka i HR.
10km- 32:22
21.097km- 1:12:03
https://www.strava.com/athletes/mbujala
Awatar użytkownika
smopi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

mariuszbugajniak pisze:a powiedz, odnośnie międzyczasów, ile konkretnie można złapać? i czy faktycznie wychodzi automatycznie ze stopera po 5 minutach?
Wychodzi automatycznie ze stopera 5 minutach jeżeli nie masz założonej opaski. Tu masz symulator tego pulsometru więc wszystko możesz sam posprawdzać: http://www.sigmasport.com/en/produkte/p ... t=features
(klikasz na "Product demo").
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

opłaca się dołozyć do kodowanego sygnału? 25.10?

KOMENTARZE
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To nie jest kwestia opłacalności. Jeśli biegasz sam to kodowanie nie jest potrzebne. Przydaje się na zawodach, jak biegnie dużo ludzi z pulsometrami, wtedy sygnały się nie "gryzą". Sam sobie odpowiedz w jakich sytuacjach będziesz go używał.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Jelo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Podzielcie się wrażeniami, bo nie wiem czy też nie warto się zaopatrzyć w takie cudo;)
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aha, więc tak to działa, dzięki

a np co Wy polecacie? kurde jakby dystans był mierzony to super, ale gps to już ceny mega, a na jakiej zasadzie działają te nie gps-owe

KOMENTARZE
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mariuszbugajniak pisze:aha, więc tak to działa, dzięki

a np co Wy polecacie? kurde jakby dystans był mierzony to super, ale gps to już ceny mega, a na jakiej zasadzie działają te nie gps-owe
Te nie GPS-owe, mają czujnik na buta i odmierzają kroki i wg nich obliczają tempo i dystans, ale przy zróżnicowanym terenie i zmianach tempa mają większe przekłamania niż taki GPS w FR305. Chociaż zdania są podzielone, użytkownicy Footpod są zdania, że błąd pomiaru jest podobny, ale np człapiąc 7min/km a biec 4/km jest różnica w długości kroku i nie mogę przyjąć, że urządzenie nie oszuka i to znacznie, chyba, że przed każdym biegiem go kalibrować co już nie jest za fajne.
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

meszka pisze:
mariuszbugajniak pisze:
użytkownicy Footpod są zdania, że błąd pomiaru jest podobny, ale np człapiąc 7min/km a biec 4/km jest różnica w długości kroku i nie mogę przyjąć, że urządzenie nie oszuka i to znacznie, chyba, że przed każdym biegiem go kalibrować co już nie jest za fajne.

ja korzystam z nike+ moge stwierdzic ze sa pewne przeklamania w zaleznosci od tempa czy tez dlugosci kroku. na trasie, ktora wg nike+ ma 12km raz biegnac wolno czytaj czlapiac :) wyszlo mi ok. 11,100 km wiec jakis margines bledu jest.

Kolego jak kupisz ten pulsometr to daj znac jak sie sprawuje, tez na jakis poluje ale nie wiem co wybrac najlepiej to gps ale cena odstarsza ;/
Obrazek
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

feelipe pisze:
meszka pisze:
mariuszbugajniak pisze:
użytkownicy Footpod są zdania, że błąd pomiaru jest podobny, ale np człapiąc 7min/km a biec 4/km jest różnica w długości kroku i nie mogę przyjąć, że urządzenie nie oszuka i to znacznie, chyba, że przed każdym biegiem go kalibrować co już nie jest za fajne.

ja korzystam z nike+ moge stwierdzic ze sa pewne przeklamania w zaleznosci od tempa czy tez dlugosci kroku. na trasie, ktora wg nike+ ma 12km raz biegnac wolno czytaj czlapiac :) wyszlo mi ok. 11,100 km wiec jakis margines bledu jest.

Kolego jak kupisz ten pulsometr to daj znac jak sie sprawuje, tez na jakis poluje ale nie wiem co wybrac najlepiej to gps ale cena odstarsza ;/
Olbrzymie przekłamanie, mi Garmin na tarsię 10 km liczonej wg zdjęć satelitarnych, pokazuje różnicę od 25 do 40 m, biorąc pod uwagę nieregularność biegu, to można założyć, że dokładność jest niemal 100%.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ