Bół przedramienia

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Fekete
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie,
biegam już kilka miesięcy, nie dużo średnio 4 razy w tygodniu, koło 30 minut, bieg przeplatany marszem. Jak pogoda nie pozwala to basem albo ćwiczenia na steperze. Od kilku tygodniu mam bóle w przedramienia. W ciągu dnia nie przeszkadza to ale w nocy przedramię mnie boli muszę spać z wyprostowanymi rękami.
Myślałam, że jest to kwestia ćwiczenia hantlami 2kg max do 80- 100 powtórzeń na rękę ale przestałam ćwiczyć a ból dalej się utrzymuje. Z początku kiedy zaczynałam biegać nie miałam takich dolegliwości, problem ten pojawił się dopiero od kilku tygodni.
Może ktoś poradzi co robię źle? Będę zobowiązana.
Fekete
PKO
Fredzio_Monroe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Fekete pisze:Witam serdecznie,
biegam już kilka miesięcy, nie dużo średnio 4 razy w tygodniu, koło 30 minut, bieg przeplatany marszem. Jak pogoda nie pozwala to basem albo ćwiczenia na steperze. Od kilku tygodniu mam bóle w przedramienia. W ciągu dnia nie przeszkadza to ale w nocy przedramię mnie boli muszę spać z wyprostowanymi rękami.
Myślałam, że jest to kwestia ćwiczenia hantlami 2kg max do 80- 100 powtórzeń na rękę ale przestałam ćwiczyć a ból dalej się utrzymuje. Z początku kiedy zaczynałam biegać nie miałam takich dolegliwości, problem ten pojawił się dopiero od kilku tygodni.
Może ktoś poradzi co robię źle? Będę zobowiązana.
Fekete
Po pierwsze nie ćwicz z takim obciążeniem i taką liczbą powtórzeń ;d Zakup sobie hantle 2x 10kg i wykonuj ćwiczenia w zakresie 6-12 powtórzeń ... nawet na wytrzymałość robi się po około 20 powtórzeń, tylko skraca się przerwy podobnie jak w przypadku rzeźby. A machanie 2kg hantlekiem nie ma najmniejszego sensu i wcale bym się nie zdziwił, że właśnie to było przyczyną bólu przedramienia. Przedramię pracuje bowiem przy wielu ćwiczeniach (szczególnie tych na biceps) i wykonywanie tak dużej liczby powtórzeń, nawet przy tak niskich ciężarze może mocno obciążyć przedramię ;d innych pomysłów co to może być nie mam.
Fekete
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzięki za sugestie, może masz rację w tym co piszesz tylko sęk w tym że 10 kg nie dam rady umieść. Mam bardzo słabe ręce i max dla mnie to jest 2 kg, jak na razie, jak ćwiczę nie robię ciągiem tych samych powtórzeń tylko różne kombinacje. Na różne partię ręki. A faktem jest to, że ostatnio nie ćwiczę tylko biegam a ból jest dalej. Nie ćwiczę dla rzeźby tylko aby wzmocnić mięśnie ja po myciu okien też mam zakwasy:)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ