UCHWYT DO GARMIN FORERUNNER 305
- kolcichy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam Wszystkich.
Wiem, że to nie jest forum rowerowe, ale może ktoś mi będzie w stanie pomóc. Poszukuję uchwytu na kierownicę do roweru dla FR305? Czy ktoś zna może inne rozwiązania niż te oryginalne od GARMINA. Ich koszt to prawie 100zł w sumie nie wiadomo za co. Jest opcja za 25zł, ale ona się nie nadaje - wypada z uchwytu urządzenie.
Byłbym wdzięczny za wszelkie znane Wam rozwiązania.
Pzdr,
Piotrek
Wiem, że to nie jest forum rowerowe, ale może ktoś mi będzie w stanie pomóc. Poszukuję uchwytu na kierownicę do roweru dla FR305? Czy ktoś zna może inne rozwiązania niż te oryginalne od GARMINA. Ich koszt to prawie 100zł w sumie nie wiadomo za co. Jest opcja za 25zł, ale ona się nie nadaje - wypada z uchwytu urządzenie.
Pzdr,
Piotrek
-
- Wyga
Jeśli jesteś typem MacGyver-a to najtaniej byłoby przypiąć na kierownicę kawałek otuliny do rur przy pomocy 2 opasek do kabli i na to przypinać garminka (tak jak na rękę).

Zaznaczam, że to tylko pomysł, bo sam nie jestem majsterkowiczem i nie mam pojęcia czy to rozwiązanie będzie działać.

Zaznaczam, że to tylko pomysł, bo sam nie jestem majsterkowiczem i nie mam pojęcia czy to rozwiązanie będzie działać.
N E G I U
-
- Zaprawiony W Bojach
mój garmin aktulanie jezdzi na mej szosówce w rzeczy co jest po zgubieniu licznika rowerowego Sigmakolcichy pisze:Witam Wszystkich.
Pzdr,
Piotrek
Tompoz
Tompoz
- kolcichy
- Zaprawiony W Bojach
mój garmin aktulanie jezdzi na mej szosówce w rzeczy co jest po zgubieniu licznika rowerowego Sigma
Tompoz[/quote]
Tzn, na jakiej rzeczy? Może jakieś photo, opis?
Pzdr,
Piotrek
Tompoz[/quote]
Tzn, na jakiej rzeczy? Może jakieś photo, opis?
Pzdr,
Piotrek
-
- Zaprawiony W Bojach
uchwyt rowerowy z licznika Sigma ktorego rok temu zgubiłem na pieknej Toskańskiej ziemi. Modelu nei pamiętam. Jak masz jaki ś uchwyt reowery to zobacz czy pasuje czy nie.
Tompoz
Tompoz
Tompoz
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 01:01:11
tompoz, ale twój garmin to jeden z biegowych garminów, czy jakiś stricte rowerowy? bo w biegowym moim garminie nie widzę możliwości przyczepienia go do jakiegokolwiek uchwytu od licznika rowerowego, niestety - bo sama też się zastanawiam, jak to zrobić bez konieczności kupowania garminowego uchwytu.
pokaż jakieś foty,ok?
pokaż jakieś foty,ok?
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
na allegro można sobie kupić pulsometr z rodzaju "najtańszy" który często w "bandlu" ma "uchwyt na rower"
wygląda to po prostu jak kawałek elastycznej gumy do której świetnie się mocuje zegarek - sam mocuje tak garmina do roweru i trzyma się świetnie (korzystając z paska normalnie zapinasz go na kierownicy jak na nadgarstku)
oczywiście najlepiej by było kupić coś takiego - albo zrobić jak się będzie wiedziało jak to wygląda
wbrew pozorom prosty kawałek "uchwytu" a działa świetnie.
wygląda to po prostu jak kawałek elastycznej gumy do której świetnie się mocuje zegarek - sam mocuje tak garmina do roweru i trzyma się świetnie (korzystając z paska normalnie zapinasz go na kierownicy jak na nadgarstku)
oczywiście najlepiej by było kupić coś takiego - albo zrobić jak się będzie wiedziało jak to wygląda

wbrew pozorom prosty kawałek "uchwytu" a działa świetnie.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:00
- Kontakt:
Ja mojego garmina zamocowałem do uchwytu po pulsometrze sigmy. Może też gdzieś znajdziesz. Poza tym można spróbować nabyć najtańszy licznik i zostawić tylko ten uchwyt.
-
- Zaprawiony W Bojach
mój Garmin 305 jeżdzi na kierownicy roweru po pulsometrze Sigma Onyx proAśka pisze:tompoz, ale twój garmin to jeden z biegowych garminów, czy jakiś stricte rowerowy? bo w biegowym moim garminie nie widzę możliwości przyczepienia go do jakiegokolwiek uchwytu od licznika rowerowego, niestety - bo sama też się zastanawiam, jak to zrobić bez konieczności kupowania garminowego uchwytu.
pokaż jakieś foty,ok?
Tompoz
Tompoz
- kolcichy
- Zaprawiony W Bojach
No niby tak - teraz szukam takiego paska do zegarka z materiału na rzepy, co można by później zamocować do osłonki izolacyjnej. Ale dzięki serdeczne za pomysły i rady.
Pzdr,
Piotrek
Pzdr,
Piotrek
-
- Wyga
http://allegro.pl/pasek-typu-rzep-do-ze ... 13133.htmlkolcichy pisze:No niby tak - teraz szukam takiego paska do zegarka z materiału na rzepy, co można by później zamocować do osłonki izolacyjnej. Ale dzięki serdeczne za pomysły i rady.
Pzdr,
Piotrek
http://allegro.pl/pasek-typu-rzep-do-ze ... 34095.html
N E G I U