spodenki do biegania

Awatar użytkownika
MarcusPower
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam
jestem początkującym biegaczem i biegam po to żeby schudnąć (115 kg :grr: ) no ale jak na drugi miesiąc idzie całkiem fajnie (7 km w niecałą godzinkę)
ale problem pojawia się teraz kiedy zrobiło się naprawdę ciepło. chodzi o otarcia. biorąc pod uwagę moje rozmawiary noszę tylko bazarowe spodenki bo nic innego na mnie nie pasuje.
czy są jakies spodenki typowo dla biegaczy a żeby dały radę wejść na takiego miśka jak ja?? pomóżcie bo biegać mimo wszystko chcę
Obrazek
PKO
tequila
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No czesc,

zobacz cos takiego:

http://olimpius.pl/nb-spodenki-getry-1021bk.html

wewnetrzne podspodenki beda zapobiegaly otarciom. Biegamy bez bielizny. Zadzwon do sklepu niech ci zmmierza w pasie.
pozdrawiam
TeQuila
joggi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tequila dobrze tu radzi. Miałem taką przypadłość- mocno niekomfortowa. Ja poradziłem sobie robiąc zakupy w Decathlonie (Kalenji znacznie tańsze niż NB, a u mnie poskutkowało).

http://www.decathlon.com.pl/PL/kolarki- ... -15040108/
Propozycję nr 1 można nosić bez spodenek wierzchnich, kwestia wygody, estetyki. Ja wciągam na nie szorty.

http://www.decathlon.com.pl/PL/dwupak-s ... 159896590/
Propozycja nr 2 to bielizna biegowa, nogawki są znacznie krótsze niż w tych 1-szych i tu zakładanie na nie spodenek jest zdecydowanie wskazane! Poza tym nie różnią się zasadniczo od siebie. Oba modele z tworzyw sztucznych.
Zdaje się, że była już na forum poruszana ta sprawa, trzeba poszukać. Czytałem też o modelach ze srebrem. Ponoć antybakteryjne, ale i znacznie droższe.
Powodzenia.
Awatar użytkownika
estados
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A ile masz w pasie??
Awatar użytkownika
MarcusPower
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wstyd się przyznać ale napiszę - 112 cm
Obrazek
Awatar użytkownika
estados
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Żaden wstyd:) Pytam bo ostatnio sobie kupiłem fajne spodenki ale oni akurat nie mają tak dużej rozmiarów-ki, nie proponuje kupować tanich rzeczy ale też nie drogich, bo jak przecież schudniesz a taki masz zamiar, :) To znów trzeba będzie kupić spodenki bo bieganie jest nałogiem najzdrowszym:) Więc najlepsze w twojej sytuacji są Lycry, ale nie Kalenji naprawdę nie warto. Ostatnio gdzieś wyczytałem, że najlepiej pomaga wazelina i chyba coś w tym jest, nasmarować uda i run:)Powodzenia w rzucaniu balastu:)Ja schudłem już 5 kilo ale na szczęscie tylko zrzucałem brzuch;)
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

estados pisze:ale nie Kalenji naprawdę nie warto.
A to dlaczego? Proponujesz koledze żeby za bardzo nie inwestował ale odradzasz Kalenji.

Ja byłem grubasem jak zaczynałem biegać. Najpierw w zwykłym dresie a potem przesiadłem się na lycry Kalenji i chwalę sobie i jeszcze nigdy nie miałem żadnego otarcia.

Kalenji kupiłem jak wybrałem się do Decathlonu - do najbliższego mam 260 km ale jak nie miałem Kalenji biegałem również w obcisłych spodenkach z lycry dla piłkarzy firmy COLO - tez polecam. Tania dobra polska firma.
Awatar użytkownika
MarcusPower
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no najgorsze dla mnie jest to że w olsztynie nie ma porządnego sklepu sportowego. byłem w tych co są to się rozczarowałem. nawet butów do biegania nie miałem gdzie kupić. pojechałbym do dechatlonu do gdańska ale po same gacie trochę mi się nie kalkuluje, no chyba że będzie jakiś większy cel lub będę przejazdem
Obrazek
Awatar użytkownika
estados
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

mszary pisze:
estados pisze:ale nie Kalenji naprawdę nie warto.
A to dlaczego? Proponujesz koledze żeby za bardzo nie inwestował ale odradzasz Kalenji.

Odradzam to co sam przetestowałem, akurat Kalenji mi nie siadły, może nie ten krój:) Ale tak Colo tak zwane podspodenki, już też na innym wątku polecałem, dobra sprawa. Nie musisz chodzić po sklepach, teraz w internecie wszystko kupisz, jeśli nie miałeś problemu z tym, żeby zacząć biegać to zacznij kupować w necie, taniej większy wybór. Pozdro
harnas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Również biegam w zestawie krótkie getry i na to spodenki- najwygodniejszy i najtańszy zestaw. ten dwupak bokserek z kalenji nie polecam są krótsze nogawki i sie podwijająi jakoś mało anatomicznie uszyte...:/
Awatar użytkownika
MarcusPower
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

powiedzcie mi czy warto kupic te spodenki http://www.almar-sport.pl/sklep/?loc=sh ... rodid=2372
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to nie są spodenki, tylko podspodenki, czyli po prostu gacie.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
kacperek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1:02:03

Nieprzeczytany post

Używam ich właśnie jako podspodenki i zero obtarć, bardzo wygodne, dobrze odprowadzają wilgoć. Może są ciut, ciut za ciepłe na duże upały, ale ogólnie duży pozytyw. Tylko chyba na allegro kupiłem dużo taniej.
Awatar użytkownika
MarcusPower
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no ja ich chcę używac jako podspodenki.
i faktycznie na allegro teraz znalazłem i są znacznie tańsze
Obrazek
Awatar użytkownika
MarcusPower
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wznawiam temat.
próbuję kupic spodenki, podspodenki, do biegania w rozmiarze XXXL. no jestem duży ale walczę z tym póki co skutecznie
na stronie dechatlonu znalazłem http://www.decathlon.com.pl/PL/dwupak-s ... 159896084/ no ale nigdzie nie mogę ich dostać, ani na allegro ani na innych stronkach
próbowałem kupic coś takiego ale debil z tej aukcji http://allegro.pl/podspodenki-opinacze- ... 34526.html niby ma je wystawione ale sprzedaje tylko xxl bo twierdzi że to pomyłka. sam nie wiem co myśleć

próbowałem skontaktować się z dechatlonem ale mi się nie udało. nawet na maile nie odpisują
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ