Koszulka z bawełny

Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

brujeria pisze:
DeeL pisze:A miało byc o bawełnie...
Przynajmniej jest o czymś, a tak nie byłoby niczego...
Deel ot mądrego :ojoj: po szkołach warto posłuchać... :hahaha: :hahaha: :hahaha:

...dochodzi 5:00 rano (na dworze jest 15 st. C), warto iść pobiegać i trochę rozprostować kości...
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Brujeria, załóż wątek o Twoich problemach z "naturalnym bieganiem" to chętnie porozmawiam. Zakładam, że masz jakieś argumenty a Twój sprzeciw nie wynika jedynie z niechęci do zmiany poglądów.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
ronja
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bawełna faktycznie nie jest dobrym wyborem.

Inaczej sprawa wygląda, jeśli chodzi o jedwab i wełnę, tutaj są już na rynku niezłe zestawy, droższe od syntetyków, ale moim zdaniem niezłe...
grastabakalator
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bieganie w bawełnianej koszulce to masochizm.
Jestem początkującym biegaczem i jeszcze nie skompletowałem odpowiedniego sprzętu do biegania. Rekreacyjnie biegam w zwykłej bawełnie i chociaż nie jest to komfortowe to nie sprawia mi większego problemu, jednak ostatnio wziąłem udział w biegu o rekordowym dla mnie dystansie i po kilku kilometrach najchętniej zerwałbym ją z siebie i wrzucił do rowu. Nie chodzi nawet o sam pot, ale kilkakrotnie, z racji wysokiej temperatury i braku nakrycia głowy oblałem sobie twarz podawaną na poboczu wodą, przez co koszulka stała się bardzo ciężka i niewygodna. Momentami robiło się też zimno.
Nigdy więcej.
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Bawełniane koszulki tak, ale tylko na co dzień. Do biegania czy innego sportu nie - chyba, że ktoś lubi biegać w mokrej szmacie, wtedy śmiało polecam.
Na schłodzenie polecam bieganie bez koszulki - organizm lepiej poradzi sobie z termoregulacją gdy nie będzie mu na przeszkodzie stała żadna koszulka.
Obrazek
Because Running Sucks
Grzesiek2010
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zgodzę się z moimi przedmówcami, do biegania bawełniane koszulki nie nadają się wcale, lepiej jest kupić sobie specjalnie przygotowane do tego sportu koszulki z materiałów zapewniających odpowiednią cyrkulację powietrza.
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chcesz, żeby powietrze 'krążyło' w Twojej koszulce (cyrkulacja)? Bo ja wolę jak swobodnie przepływa ;)
mysz0n
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1h :/
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z kazdym sezonem kompletowałem sobie sprzęt do biegania i tak:
Biegam w nike pro ultimate (mam wersję z długim rękawem na zimniejsze dni i krótkim na cieplejsze)
Obrazek
Obrazek
Podejrzewam że te wycięcia pomagają odprowadzać nadmiar ciepła. Na tyle na ile szpanersko dla niektórych to może wyglądać (mam 180cm wzrostu i 81kg a usłyszałem kiedyś za sobą, że biegnie "gej w obcisłym trykocie" :))) sprawdza sie bardzo dobrze.
Jak jest nieco zimniej wrzucam na to taką koszulkę z decathlonu http://www.decathlon.com.pl/PL/koszulka ... 159895038/
z boku ma małe kieszonki, ale nie polecam ich do przenoszenia kluczy ponieważ skaczą strasznie.
Sama koszulka z decathlonu obciera mi moje delikatne sutki :)

mam natomiast problem ze spodenkami które zawsze mnie obcierają ale to chyba sprawa na inny temat.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ