Jakie buty zamiast Reeboka Trinity III ?

andy1856
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, tytułowe buty raczej już nie są dostepne, a dla mnie były wymarzone. Po zmianie na Trinity V odezwały sie moje kolana i raczej boję się z nich (tzn. butów) korzystać. Czy możecie mi zasugerować jakieś inne buty o charakterystyce zbliżonej do Trinity III?

Pozdrawiam
Andy.
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

andy1856 pisze:Witam, tytułowe buty raczej już nie są dostepne, a dla mnie były wymarzone. Po zmianie na Trinity V odezwały sie moje kolana i raczej boję się z nich (tzn. butów) korzystać. Czy możecie mi zasugerować jakieś inne buty o charakterystyce zbliżonej do Trinity III?

Pozdrawiam
Andy.
Andy, co masz na myśli pisząc "buty o podobnej charakterystyce"? But butowi nie równy i jak sam zauważyłeś model numer 3, jest dla Ciebie OK, a 5 już nie. Tak samo jest z butami - są projektowane z myślą o stopie, wadze biegacza, ale wielkiej indywidualności nie uświadczysz. Od standaryzowany produkt.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
andy1856
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wysek pisze:
Andy, co masz na myśli pisząc "buty o podobnej charakterystyce"? But butowi nie równy i jak sam zauważyłeś model numer 3, jest dla Ciebie OK, a 5 już nie. Tak samo jest z butami - są projektowane z myślą o stopie, wadze biegacza, ale wielkiej indywidualności nie uświadczysz. Od standaryzowany produkt.
Założyłem po prostu, że wśród rzeszy użytkowników forum znajdzie się ktoś, kto zna te buty i podpowie mi jakiś podobny model dowolnej firmy. I nie chodziło mi znalezienie jakiegoś cudu, po prostu butów o "podobnej charakterystyce".

Ale jak widac nie bardzo. więc może tak:

1. Wiek 50+
2. Waga 74 kg
3. Wzrost 175 cm
4. Biegam tygodniowo ok. 30 - 40 km
5. Nawierzchnia – 90% asfalt+beton.
6. Stopa neutralna i lekko supinująca.
7. Potrzebuje stabilnych butów o bardzo dobrej amortyzacji - ze względu na bolące kolana.
8. Cena – nie jest najważniejsza.
9. Rozmiar wkładki – 27 cm.

Pozdrawiam.
Andy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ