buty do ok 100zł
-
- Dyskutant
Witam, chciałbym kupić sobie buty do "biegania" ale do normalnego chodzenia. Mam rbk premier verona do biegana i są świetne także do nomalnego chodzenia, więc przydała by mi się 2 para (ale troche duzo kosztuja). Idzie lato i noga w butach skórzanych nie wyrabia. Więc chciałbym buty typowe z siatką i armotzacją. Mogę być linki do sklepów internetowych bo i tak w moim mieście nic nie ma..
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Do normalnego chodzenia polecam coś takiego i nie żartuję.
Dobrze Ci się biega w Premier Verona i dobrze Ci się w nich chodzi, ale dla biegacza to nie powinno stanowić jedynego (ani głównego) kryterium.
Powód: jeżeli na całe dnie obudujesz swoje stopy miękką pianką i systemami usztywniającymi, to będzie ci w nich przyjemnie miękko i wygodnie. A co jeszcze? Mięśnie Twoich stóp, których przestaniesz używać, zaczną szybko zanikać. Po jakimś czasie przełoży się to na pogorszenie propriocepcji, pogorszenie techniki biegu, być może na kontuzje. Wybierając na codzień buty z płaską, cieniutką, elastyczną podeszwą pozwolisz swoim stopom pracować, znacznie poprawisz czucie głębokie i poczucie równowagi, co powinno się także przełożyć na lepsze bieganie.
Sam dopiero niedawno zacząłem chodzić w tramkach i muszę powiedzieć, że daje do dużo więcej radości niż chodzenie w butach za kilkaset PLN (do tej pory zazwyczaj chodziłem w dobrej jakości butach trekkingowych).
Dobrze Ci się biega w Premier Verona i dobrze Ci się w nich chodzi, ale dla biegacza to nie powinno stanowić jedynego (ani głównego) kryterium.
Powód: jeżeli na całe dnie obudujesz swoje stopy miękką pianką i systemami usztywniającymi, to będzie ci w nich przyjemnie miękko i wygodnie. A co jeszcze? Mięśnie Twoich stóp, których przestaniesz używać, zaczną szybko zanikać. Po jakimś czasie przełoży się to na pogorszenie propriocepcji, pogorszenie techniki biegu, być może na kontuzje. Wybierając na codzień buty z płaską, cieniutką, elastyczną podeszwą pozwolisz swoim stopom pracować, znacznie poprawisz czucie głębokie i poczucie równowagi, co powinno się także przełożyć na lepsze bieganie.
Sam dopiero niedawno zacząłem chodzić w tramkach i muszę powiedzieć, że daje do dużo więcej radości niż chodzenie w butach za kilkaset PLN (do tej pory zazwyczaj chodziłem w dobrej jakości butach trekkingowych).
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 47,58
Zacząłem biegać w marcu.
Na dzień dobry kupiłem właśnie Ekiden 75 za niecałe 80 PLN.
Nie wiem co więcej mogą oferować droższe buty?
Pewnie mogą
Na tym etapie wtajemniczenia myślę że są w porządku.
Jak się zniszczą to dopiero kupię inne.
Pozdrawiam.
Na dzień dobry kupiłem właśnie Ekiden 75 za niecałe 80 PLN.
Nie wiem co więcej mogą oferować droższe buty?
Pewnie mogą

Na tym etapie wtajemniczenia myślę że są w porządku.
Jak się zniszczą to dopiero kupię inne.
Pozdrawiam.
-
- Rozgrzewający Się
mnie kalenji niodpowiadają.ja osobiście 4 parę dopiero uznałem za dobrą i to asics .kalenji niestety odpadają.słabiutka ta ich amortyzacja...na przecenach w decathlonie można wyrwać o wiele lepsze.nie oszczędzajcie na butach.naprawdę.później wychodzi,że kalenji nie są wcale takie tańsze i jednak jak dla mnie nie dorównują np asics blackhawk 4 za 230zł
-
- Zaprawiony W Bojach
amortyzacja często nie jest decydującym czynnikiem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Czym wiecej amortyzacji stabilizatorow tym but droższy !! Najdroższe są buty ( Notion control albo stability przynajmniej tak jest tutaj startowki można kupić dużo taniej także buty dla neutralnych biegaczy są o 40-50$ tańsze
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
-
- Rozgrzewający Się
biegam po asfalcie niestety. przymierzałem modele i za 450 zł i one mi nie leżały i amortyzacja jakaś dziwna.wybrałem asicsa bh-4 i nie żaluje.wiem,że ciężko mi dogodzić i jestem wybredny,ale jak coś mnie obciera to odpada.w decathlonie spędzilem łacznie z 5-6 godzin na wybieraniu butów.teraz te asicsy są z 50 dych tańsze