Iphone i bieganie, aplikacje i inny sprzęt + kilka innych

KeyZi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, chciałem się dowiedzieć czego używacie uprawiając sport: bieganie, rower itd i dlaczego właśnie tego a nie czegoś innego. Chodzi mi o aplikacje: runkeeper, endomondo, adidas micoach, nike+ itd. I urządzenia: pulsometr, opaska na ramię, futerał na ramię, nike +, fitbit, zeo itd.
Czekam na opinię
ja używam RK i zamierzam kupić pulsometr kompatybilny z iP i opaskę na ramie z futerałem, i ciekawy wydaje się ten fitbit. Aha no i chcę może się przesiąść na endomondo bo jakoś tak bardziej chyba przyjazny Polakom, Polski site, wyzwania z nagrodami nieraz tylko dla Polaków itp itd!

Oprócz tego co sądzicie o w/w fitbit? Jak to mierzy wchłonięte i spalone kalorie?
PKO
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Używanej RK, endomondo, runtastic, motion-x GPS.
RK ciagle wymiata elegancja, jakością (czystością) komunikatów. Jest intuicyjny i ma wszystko co potrzeba

Z minusów wymienię brak ghost rider - ścigania się ze sobą wybierając poprzednia trasę oraz kłopoty z dokładnością GPS. nie ma tez możliwości pauzowania aktywności przez słuchawki tylko trzeba na szybko wyciągać iPka po biegu i pauzowac (ma to np runtastic)

W przyszłości jak już pewnie bede biegał zaawansowane odcinki i treningi to przejdą na miCoach bo to super aplikacja ale trzeba mieć plan i go realizować. Do takiego wyjścia i biegania wieczorem dla zdrowia mało się nadaje

Pulsometr nam Polar F55 i wpisuje sobie średnie tetno przy zapisywaniu aktywności w RK. szukam alternatywy ale nie znalazłem nic ciekawego.
m
Awatar użytkownika
Mak0sss
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1.00.58

Nieprzeczytany post

RK jest super, ale zauwazylem ze ma wieksze problemy albo dluzej lapie sygnal GPS, i czesciej sie wiesza. Przesiadlem sie na endomondo i jestem zadowolonyu, kilku moich kumpli podobnie.
Obrazek

Fanpage grupy Night Runners - http://www.facebook.com/CityNightRunners
KeyZi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sawalas pisze:Używanej RK, endomondo, runtastic, motion-x GPS.
RK ciagle wymiata elegancja, jakością (czystością) komunikatów. Jest intuicyjny i ma wszystko co potrzeba

Z minusów wymienię brak ghost rider - ścigania się ze sobą wybierając poprzednia trasę oraz kłopoty z dokładnością GPS. nie ma tez możliwości pauzowania aktywności przez słuchawki tylko trzeba na szybko wyciągać iPka po biegu i pauzowac (ma to np runtastic)

W przyszłości jak już pewnie bede biegał zaawansowane odcinki i treningi to przejdą na miCoach bo to super aplikacja ale trzeba mieć plan i go realizować. Do takiego wyjścia i biegania wieczorem dla zdrowia mało się nadaje

Pulsometr nam Polar F55 i wpisuje sobie średnie tetno przy zapisywaniu aktywności w RK. szukam alternatywy ale nie znalazłem nic ciekawego.
m
http://store.runkeeper.com/merchant.mvc ... RK_RUNPACK

Proszę, o to alternatywa ;), kompatybilny z iP i aplikacjami takimi jak RK, ciekawe i napewno zwiększy dokładność. Apropo, do czego służy nike + jak się ma iphone? Chyba jest to zbędne? Chodzi mi o sensor rzecz jasna. W sklepie RK jest też kilka innych ciekawych bajerów
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

KeyZi pisze:
http://store.runkeeper.com/merchant.mvc ... RK_RUNPACK

Proszę, o to alternatywa ;), kompatybilny z iP i aplikacjami takimi jak RK, ciekawe i napewno zwiększy dokładność. Apropo, do czego służy nike + jak się ma iphone? Chyba jest to zbędne? Chodzi mi o sensor rzecz jasna. W sklepie RK jest też kilka innych ciekawych bajerów
spoko, znam te strone, obejrzalem z kazdej strony.
moj pulsomert był niestety jeszcze droższy...:-)) szkoda mi kolejnej kasy
poza tym mowimy o dokladnosci GPS a nie odczytu tętna.

dodatkowo nie wiem czy RK obsługuje strefy tętna i czy ostrzeże ze wchodzi sie w nową strefę. pulsometr przynajmniej pika...:-))
m
KeyZi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z tego co wiem to obsługuje ;)
ulficzek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49
Życiówka w maratonie: 1,54

Nieprzeczytany post

witam . RK jest przejrzysty i fajny w obsłudze , niestety to tylko tyle . Biegam z nim 2 lata i borykam się z następującymi problemami , które nie usunięto już od kilku wersji :
- gubi się w terenie
- kiepsko znajduje satelity
- źle nalicza kalorie
- zawyża ilość zaliczonych kilometrów
- strona internetowa zawyża w górę ilość miesięcznych kilometrów
- no i społeczność , w porównaniu do Endomodo to RK czujesz się samotnie .
- cena pulsometru to jakiś kosmos

Podsumowując telefon służy do dzwonienia a nie do wszystkiego , dlatego dla amatorów biegania w zupełności wystarczy , a dla tych którzy myślą o bieganiu zawodowo polecam coś innego

Ps . przetestowałem sporo programów dla ip i według mnie RK jest najlepszy
http://runkeeper.com/user/grzechu/profile
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ