1000m polepszenie wyniku

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
kielbos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, biegam amatorsko i raczej wolę dłuższe dystanse, jednak muszę zacząć się przygotowywać do biegu na 1000m który mam na końcu czerwca (egzaminy do szkoły). kilka treningów już zrobiłem i stoję na poziomie 3:40 co mnie nie zadowala, więc może ktoś by mi poradził jak mam dostosować sobie trening. jakie dystanse biegać jakie przebieżki, czy interwały. mam też do przebiegnięcia 50m ale skupiam się na dystansie 1000m.
Jestem w trakcie treningu podciągania z "podciąganie.pl" podciąganie mam co drugi dzień.
na początku kwietnia ukończyłem półmaraton. 10km na spokojnie przebiegnę w 55-60min ( być może i szybciej nie robiłem testu) większość moich treningów biegowych z tego roku jest tu:
http://www.sports-tracker.com/#/workout ... qoutg9k2l7
Mam 19 lat, 168cm wzrostu i 62kg
mam do dyspozycji dużo górek i lasów, chociaż przygotowując się do półmaratonu biegałem raczej po twardej nawierzchni i do tego też mam buty.
nie stosuję żadnej specjalnej diety.
z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam :)
PKO
Awatar użytkownika
niuniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

http://bieganie.pl/?cat=19&id=2306&show=1 tu masz :troszkę" na temat przygotowań... i biegaj:P
- To niemożliwe!!
- Tylko jeśli w to wierzysz.
Ira

Nieprzeczytany post

też startuje w tym roku do szkoły strażackiej niestety moje drugie podejście. co do samego biegu jak masz 3:40 to naprawdę nic zachwycającego. jak pojedziesz na egzaminy do szkoły zobaczysz jak niektórzy biegają 2:30 czasami troszkę lepiej nawet. ja sam zaczynałem od czasu 3:08 taki miałem bez treningu. teraz 2:55 ale od jakiegoś czasu już trenuje. jeśli chodzi o ciebie musisz po prostu sporo biegać i może uda ci pobiec te 3:20. jak coś to pisz może uda mi się pomóc.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ