Usunięcie migdałków - po jakim czasie można biegać?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 03:29:04
Witam. W przyszłym tygodniu będę miał usuwane migdałki. Chciałbym się dowiedzieć ile mniej więcej czasu jest potrzebne, a móc wrócić do biegania. Zdaje sobie sprawę, że w dużej mierze jest to sprawa indywidualna (w jakim tempie zagoją się rany po operacji; co zaleci lekarz; itp.), ale pytanie kieruje do innych użytkowników: ile czasu Wam zajął powrót do biegania?
-
- Dyskutant
Sam sobie odpowiedziałeś. Mój 4-letni syn biegał po szpitalnym korytarzu 3 godziny po zabiegu. Ja, usuwając migdałki po trzydziestce, spędziłem 3 noce w szpitalu a potem miałem dwa tygodnie zwolnienia. Przez kilka dni miałem gorączkę, pokarmy stałe zacząłem jeść gdzieś po 10 dniach.kropek pisze:Zdaje sobie sprawę, że w dużej mierze jest to sprawa indywidualna
Reasumując, u dorosłej osoby optymistycznie to tydzień, pesymistycznie - miesiąc.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
tonsillektomia hr hr ~2-3 tygodnie, płucz woda szklanka z jedną łyżką stołową wody utlenionej 2-3x na dzień, nie forsuj bo to fest ingerencja w homeostazę a dokładnie w ukł. immunologiczny, teraz organizm musi się zetknąć jeszcze raz z rzeczywistością i nauczyć bronić, to może tak groźnie brzmi ale wcale tak nie jest do końca 
pozdro

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"