Bieganie, a rower

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
wicher69
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Krótkie pytanie- czy jazda na rowerze może mieć pozytywny wpływ na poprawę czasu w biegu na 1km? Kolega dużo jeździ i o dziwo ma moim zdaniem dobry czas, tj. 2min 42s, a podobno wcale nie biega. Jeszcze rok temu był ode mnie nieco gorszy. Obaj mieliśmy czasy powyżej 3min 30s. Za odpowiedzi bardzo dziękuję.
PKO
adrianzary
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czas niesamowity jak na przeciętnego człowieka :D który nie trenuje. Zawsze jest taka opcja. No cóż, rower swoją drogą, ale moim zdaniem to za mało. Może zaczął brać jakieś suplementy i ciśnie :D
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Myślę, że rower mu nie pomoże :) Swoją drogą to zdaje się jest tak, że kolarzom bieganie dobrze robi, ale biegaczom rower już niekoniecznie. Mowa oczywiście o zawodowych ścigantach :)
PiotrSw
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Swoją drogą to zdaje się jest tak, że kolarzom bieganie dobrze robi, ale biegaczom rower już niekoniecznie. Mowa oczywiście o zawodowych ścigantach :)
mogły ktoś rozwinąć? bardzo mnie to zaciekawiło.
wicher69
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Brał testosteron i dianabol, ale to jest na siłę, a nie wydolność. Cały czas się zastanawiam, czy nie urozmaicić treningu biegowego rowerem. Może na mnie to też będzie miało pozytywny wpływ.
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Jak robisz trening biegowy rano to po południu zamiast biegania możesz wybrać rower ale utrzymuj wysoką kadencję, tak ze 100 obrotów/minutę. Rower to dobry sposób żeby się "odkwasić" po akcencie czy zawodach.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ