Na jakim dystansie będę lepsza?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
paulinka8028
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej mam pytanie. Dziś na treningu biegałam interwały po 1km razem 8km. Mój dystans to 600m, ale trener mówi,że może będę na 1000 biegała..
Te interwały były nawet luźne, no po prostu fajnie się dziś biegało. No więc te kilometry tak na 3.25 biegałam. Nie wiem czy to dobrze, ale nie było to takie męczące ogólnie to było spoko. No to na 600m mam życiówkę 1.43 z zeszłego sezonu ( nie trenowałam wtedy tak jak teraz od 5/6 miesięcy mam nowego trenera i kondycja jest lepsza). No więc pytanie:
Jeżeli luźno biegałam 1km to na jakim dystansie się lepiej sprawdzę?
PKO
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

za mało informacji

ale nawet jak tu wrzucisz 10 stron na temat twojego treningu to będziemy mieli dużo mniej informacji niż Twój trener. Masz pod ręką kogoś kto się zna i widzi Cię jak trenujesz pewnie z kilka razy w tygodniu a pytasz się ludzi którzy nic o Tobie nie wiedzą i w zdecydowanej większości nie znają się na biegach średnich u tak młodych osób.

masz trenera, wykorzystaj to
Krzysiek
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tysiączki na 3:25 to nieźle :)
Można być dobrym na 600m jak i tysiaka :)
Mnie się wydaje, że Ty powinnaś lepiej wiedzieć, jaki byś chciała biegać dystans, a trener tak Cię wyszkolić by biegać go jak najlepiej?
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
paulinka8028
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

14 Lat, 162 wzrost waga 42 kg. Trener sam się zastanawia na jaki dystans mnie wziąć, ponieważ w tą niedzielę biegałam na 1 km uliczny bieg i wygrałam z Mistrzynią Polski, więc chyba jest dobrze ;) A 300m też szybko biegam, więc mam też szybkość. Zawsze biegałam na 600 ale na końcówce zawsze mi brakowało paru metrów, żeby wygrać ;/ 7 Maja mam miting i trener uważa, że po tym już będziemy wiedzieli :uuusmiech:
Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

paulinka8028 pisze:Hej mam pytanie. Dziś na treningu biegałam interwały po 1km razem 8km. Mój dystans to 600m, ale trener mówi,że może będę na 1000 biegała..
Te interwały były nawet luźne, no po prostu fajnie się dziś biegało. No więc te kilometry tak na 3.25 biegałam. Nie wiem czy to dobrze, ale nie było to takie męczące ogólnie to było spoko. No to na 600m mam życiówkę 1.43 z zeszłego sezonu ( nie trenowałam wtedy tak jak teraz od 5/6 miesięcy mam nowego trenera i kondycja jest lepsza). No więc pytanie:
Jeżeli luźno biegałam 1km to na jakim dystansie się lepiej sprawdzę?
Albo przesadzasz z tymi prędkościami "interwału". Jeśli nie to powinnaś skupić się na 3km i będziesz mistrzynią Polski w tym roku na OOM. Skąd jesteś?
Pozdrawiam
Trener Krzysztof Janik

Obrazek
paulinka8028
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mistrzynią z Czwartków Lekkoatletycznych Warszawa !
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ