Profesjonalny dobór butów - Warszawa

michal.paprocki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chcę po raz pierwszy zbadać typ i sposób toczenia stopy, żeby kupić odpowiednie buty. Wciąż nie ma jasności czy pronuję czy supinuję, chociaż sporo się o tym naczytałem. Czy możecie polecić jakiś sklep w Warszawie, gdzie zrobią to dobrze?
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

michal.paprocki pisze:Chcę po raz pierwszy zbadać typ i sposób toczenia stopy, żeby kupić odpowiednie buty. Wciąż nie ma jasności czy pronuję czy supinuję, chociaż sporo się o tym naczytałem. Czy możecie polecić jakiś sklep w Warszawie, gdzie zrobią to dobrze?
Targówek - kamizelka Achillex (400x dokładniejsza od Videoanalizy)
Sklep Ergo - videoanaliza

Tu z pewnością Ci pomogą!

Edit: Achillex w Decathlonie odpada - jakaś awaria. Zatem pozostaje Ergo.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
hejsyn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

A w Lublinie jest gdzieś taka możliwość?
michal.paprocki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Byłem w Ergo i rzeczywiście bardzo dobra obsługa. Pooglądaliśmy moje obecne buty, video na bieżni, a potem próbowałem biegać w 5 różnych parach butów i znowu video na bieżni. Wyszedł mi lekki pronator. I tak stałem się posiadaczem Brooks Ravenna 2, chociaż nawet nie wiedziałem o istnieniu tej firmy. Gorąco polecam sklep Ergo.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hejsyn pisze:A w Lublinie jest gdzieś taka możliwość?
Nie ma, ale jak wpadniesz do Decathlon ze starymi butami to nic sie nie stanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wysek wez mi wytłumacz gdzie są umieszczone czytniki/czujniki i jak się odczytuje dane z tego systemu bo w Decathlonie to nawet kierownik działu "bieganie" jest zielony w tej sprawie, a sam mi zaproponował mi demonstrację tego cuda.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jarkovsky pisze:Wysek wez mi wytłumacz gdzie są umieszczone czytniki/czujniki i jak się odczytuje dane z tego systemu bo w Decathlonie to nawet kierownik działu "bieganie" jest zielony w tej sprawie, a sam mi zaproponował mi demonstrację tego cuda.
Cóż... Mieć takie cacko i nie potrafić go wykorzystać... profanacja!

Achillex składa się z dwóch komponentów:

- kamizelka; w niej - dokładnie na lewym "ramiączku" znajduje się "panel sterowania". Tam jest włącznik i tam też się odczytuje wyniki

- czujnik na nogę; najlepiej przetestować obie nogi, zakładać go by była płaszczyzna pionowa za piętą.

Jak przeprowadzać test aby był on skuteczny? Należy biegać tylko i wyłącznie w butach neutralnych oraz należy biegać nawroty. Nawroty najlepiej żeby miały chociaż 20-30m , jak będzie więcej nie zaszkodzi. Żeby wynik był dokładnieszy zaleca się krótką rozgrzewkę.

Panel jest po angielsku, naprawdę łatwy w użyciu toteż dziwi mnie to iż nikt nie potrafi z tego korzystać. Chyba muszę podjechać do Bielska...
Obrazek
Awatar użytkownika
marek81
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:32

Nieprzeczytany post

wysek pisze:
Jarkovsky pisze:Wysek wez mi wytłumacz gdzie są umieszczone czytniki/czujniki i jak się odczytuje dane z tego systemu bo w Decathlonie to nawet kierownik działu "bieganie" jest zielony w tej sprawie, a sam mi zaproponował mi demonstrację tego cuda.
Cóż... Mieć takie cacko i nie potrafić go wykorzystać... profanacja!

Achillex składa się z dwóch komponentów:

- kamizelka; w niej - dokładnie na lewym "ramiączku" znajduje się "panel sterowania". Tam jest włącznik i tam też się odczytuje wyniki

- czujnik na nogę; najlepiej przetestować obie nogi, zakładać go by była płaszczyzna pionowa za piętą.

Jak przeprowadzać test aby był on skuteczny? Należy biegać tylko i wyłącznie w butach neutralnych oraz należy biegać nawroty. Nawroty najlepiej żeby miały chociaż 20-30m , jak będzie więcej nie zaszkodzi. Żeby wynik był dokładnieszy zaleca się krótką rozgrzewkę.

Panel jest po angielsku, naprawdę łatwy w użyciu toteż dziwi mnie to iż nikt nie potrafi z tego korzystać. Chyba muszę podjechać do Bielska...
W decathlonie w ogóle coś mają?? Pierwsze słyszę o tej kamizelce a na Targówku od czasu do czasu się pojawiam...
Obrazek
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@marek81

Mieli tą kamizelkę na stanie, jednak odesłali do Francji gdyż stwierdzili jakiś defekt. Ale będą ją mieli z powrotem - niebawem.

Achillex w akcji
http://www.youtube.com/watch?v=wMUjq1o0DWA
Obrazek
Awatar użytkownika
Pigul
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

michal.paprocki ... w brooksach biegali nasi ojcowie i dziadkowie na trasach maratonow. to klasyka butow biegowych ... oczywiscie jesli miales w tamtych czasach znajomosci i zalatwiles sobie przemyt tych butow :)
Treningi od 07.01.2011 r.
· Czas: 216 godz. · Dystans: 2453 km · Różnica wzniesień: 5684 km
· Bieg: 534 km · Basen: 80 km + 32 km (wody otwarte) · Rower: 1807 km
· Kalorie: 264.900 C · Waga początkowa: 112 kg · Waga aktualna: 84 kg
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ