Odżywka a trening
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja osobiście nigdy w życiu aspiryny przed treningiem nie brałem i na podstawie własnego orgazmu nie mogę udzielić jednoznacznej odpowiedzi.Wiem natomiast,że biegacze przebywający na obozach wysokogórskich i posiadający bardzo wysoki poziom hematokrytu i hemoglobiny nieraz stosowali ją przed treningiem.Wydaje mi się,że w przypadku zdrowej osoby o normalnych parametrach krwi,bez żadnego przeziębienia nie powinny jej stosować.Docelowo ma zupełnie inne zastosowanie.
-
- Zaprawiony W Bojach
zgadzam się z wypowiedzią kolegi. Kolarze zawodowi podczas obozów wysokościowych z podanych przyczyn stosują aspirinę. A tak z ciekawości dam przykład CCC MTB z Wloszczowską na czele dziewczyny były i sa teraz w sierra Nevada jest ich 5 a pojechały tylko 4 nie pojechała Ania Szafraniec ktora bardoz źle znosi ciezkie treningi na wysokościach.treningibiegowe.pl pisze:Ja osobiście nigdy w życiu aspiryny przed treningiem nie brałem i na podstawie własnego orgazmu nie mogę udzielić jednoznacznej odpowiedzi.Wiem natomiast,że biegacze przebywający na obozach wysokogórskich i posiadający bardzo wysoki poziom hematokrytu i hemoglobiny nieraz stosowali ją przed treningiem.Wydaje mi się,że w przypadku zdrowej osoby o normalnych parametrach krwi,bez żadnego przeziębienia nie powinny jej stosować.Docelowo ma zupełnie inne zastosowanie.
Jak kolega napisał organizmy róznie reagują na rózne bodzce w tym bodzce np. aspirynowe.
Jestem zwolenikiem supli w bieganiu amatroa na 10 km w 50 minut ale tematy z lekami jaką jest aspiryna nie akceptuje.
Tompoz
Tompoz
-
- Rozgrzewający Się
Hmm. interesowała mnie ta odżywka ale widze że juz mnie nei interesuje bo macie racje
A co do aspiryn to według mnie jest już psucie swego zdrowia bo onna ma całkiem inne właściwości i napewno jakieś skutki uboczne..