Reebook ZigTech

michal166
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam

interesuje mnie zakup butow do biegania. szczegolna uwage zwrocilem na Reebook ZigTech Zigfuel i Premier Zigfly. Czym one sie roznia i ktore sa lepsze? polecalibyscie takie buty do biegania? moj staz biegowy jest niewielki 5 miesiecy. biegam glownie dystanse 5km (27min bez pospiechu tempo prawie joggingowe :ble: ) i 1km na czas (ostatnio 3:28 z lekka kontuzja kolana i butach "nie biegowych" . Nie potrzebuje butow na lata, lecz aktualnie na teraz. Mianowicie przygotowuje sie do testow sprawniosciowych, gdzie jest bieg 1km na biezni lekkoatletycznej oraz bieg wahadlowy 10x10 na sali gimnastycznej. Czy takie buty bylyby dobre pod tym kontem? jakie sa Wasze opinie odnosnie tych modeli? maja dobre wybicie , amortyzacje i sa tak dobre jak reklamowane? podobno odciazaja stawy i lekko sie w nich biega. troche duzo pytan jak na pierwszy post :hej: pozdrawiam
PKO
chojny6
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Te botu to niewypał -.-
Awatar użytkownika
xedi69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

chojny6 pisze:Te botu to niewypał -.-
Poproszę o rozwinięcie. :lalala:
Blokują tempo biegu?
Szybko się niszczą?
Straszą przechodniów?
Biegałeś w nich?
Rozwiń swoją krytykę.
Pozdrawiam Robert.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

michal166 pisze:witam

interesuje mnie zakup butow do biegania. szczegolna uwage zwrocilem na Reebook ZigTech Zigfuel i Premier Zigfly. Czym one sie roznia i ktore sa lepsze? polecalibyscie takie buty do biegania? moj staz biegowy jest niewielki 5 miesiecy. biegam glownie dystanse 5km (27min bez pospiechu tempo prawie joggingowe :ble: ) i 1km na czas (ostatnio 3:28 z lekka kontuzja kolana i butach "nie biegowych" . Nie potrzebuje butow na lata, lecz aktualnie na teraz. Mianowicie przygotowuje sie do testow sprawniosciowych, gdzie jest bieg 1km na biezni lekkoatletycznej oraz bieg wahadlowy 10x10 na sali gimnastycznej. Czy takie buty bylyby dobre pod tym kontem? jakie sa Wasze opinie odnosnie tych modeli? maja dobre wybicie , amortyzacje i sa tak dobre jak reklamowane? podobno odciazaja stawy i lekko sie w nich biega. troche duzo pytan jak na pierwszy post :hej: pozdrawiam
Niestety muszę Cię rozczarować gdyż te buty oprócz ciekawego designu nie reprezentują zbyt wiele. Czy odciążają mięśnie? Na pewno, ale czy w takim stopniu jak to jest reklamowane? Tu już nie jest tak różowo gdyż zwykła pianka, uformowana w zygzak nie zapewnia fenomenalnej amortyzacji. Reklama dźwignią handlu.

Nie napisałeś ile waższych, poczytaj o tym jak dobiera się buty biegowe ;) Po zużytych podeszwach butów w których biegałeś możesz stwierdzić. Jak już będziesz wiedział z chęcią pomogę!

Pozdrawiam
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

michal166 pisze:witam

W poprzednim sezonie je miałem, zrobiłem kilkanaście treningów, kilka razy byłem też w nich na siłowni. Oddałem koledze bo wolałem w Pegasusach biegać ;) Generalnie odradzam. W te przerwy w podeszwie wchodzą kamienie i szyszki, but jest niestabilny (miałem uczucie chwiania się na nim) i słabo trzyma stopę, a ja akurat to lubię. Na plus przemawia amortyzacja i uniwersalność jako but do fitnessu.

Są lepsze buty do biegania ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ