Kość piszczelowa

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
CryHavoC
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Z góry przepraszam, jeżeli gdzieś na forum jest odpowiedź na moje pytanie- szukałem, nie znalazłem, piszę. Mea Culpa. Mianowicie- po którymś z ostatnich wybiegań zaczęła mnie boleć noga w okolicy kości piszczelowej- mniej więcej środek odcinka miedzy kolanem a stopą. Ból w trakcie biegania jest spory, ale również odczuwam ów ból w trakcie chodzenia, gdy nadmiernie obciążam nogę. Wykluczam bóle mięśniowe, nie boli na tyle, by podejrzewać jakieś pęknięcie kości, czy co, ale skutecznie przeszkadza mi to we wiosennym bieganiu. Pomóżcie moi drodzy- co to może być z tym cholerstwem? Pytam, zanim ewentualnie zechcę zaliczyć wizytę u lekarza (kiepsko u mnie z czasem w godzinach przyjmowania przychodni lekarskich).
P.S Wybaczcie laikowi wszelakie niedokładności, tudzież nielogiczności:)
PKO
przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ile czasu już biegasz? Mnie kiedyś też bolało, ale tak lekko z boku, nie centralnie. Przeszlo po jakimś czasie z pomocą wspinania na palcach i unoszenie stóp stojąc na piętach (plus drugie ćwiczenie, podnosimy i robimy takie jakby drgania w górę i dół).
Awatar użytkownika
CryHavoC
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Problem właśnie, że to mi nie wygląda na ból mięśniowy, raczej jakby sama kość mi dokuczała,jakkolwiek dziwnie to brzmi...
chojny6
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zapalenie okostnej> Udaj się do lekarza sportowego, tylko sportowego.
szoko84
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

miałem coś takiego, to podobno często spotykana kontuzja. Mi pomogły proste ćwiczenia. Więcej tutaj

http://www.bieganie.pl/?cat=25&id=939&show=1
przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

CryHavoC pisze:Problem właśnie, że to mi nie wygląda na ból mięśniowy, raczej jakby sama kość mi dokuczała,jakkolwiek dziwnie to brzmi...
Mnie też bolała jakby kość, ale czułem też trochę taki ból mięśniowy. Jak nie przechodzi to do lekarza, najwyżej powie, że to nic poważnego. Mnie to tak bolało, że chodzić mi się nie chciało, ból słabł po lekkim rozruszaniu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ